Het meest memorabele David Bowie-moment op de 'Labyrinth'-set volgens Brian Henson

Het meest memorabele David Bowie-moment op de 'Labyrinth'-set volgens Brian Henson

"Hij ging regelrecht van het script af, en dan begonnen we allemaal hysterisch te lachen."

Brian Henson, de zoon van Jim Henson, vertelde in een interview met Comicbook.com over de hilarische momenten op de set van Labyrinth.

Brian Henson was destijds een jonge maker die aan het Hoggle-personage werkte en enorm uitkeek om samen te werken met David Bowie die de rol van de goblinkoning had bemachtigd.

Hilarisch
Als grote fan van Bowie vertelt Brian Henson enthousiast over zijn favoriete moment op de set: "Ik denk dat het leukste de scène was waarin David de glazen bollen heeft en een glazen bol naar Hoggle gooit, en ik was de hoofdartiest op Hoggle, wat betekent dat ik zijn gezicht bewerkte," vertelt Henson.

"Shari Weiser was in het lichaam van Hoggle aan het werk. Hij gooide het, en het werd een perzik in zijn hand, en dan gooide hij het naar Hoggle. En Hoggle moet het vangen, en Hoggle zegt: 'Wat is het?' En Bowie zegt: 'Het is een geschenk.' Om welke reden dan ook vond David dit zo hilarisch," herinnert Henson.

Een perzik
"David en ik bleven elke keer lachen als Hoggle zei: 'Wat is er?' En David dan zei: 'Het is een perzik!' Hij ging regelrecht van het script af, en dan begonnen we allemaal hysterisch te lachen. Het kostte ons een eeuwigheid om die opname te maken," vertelt Henson al nagenietend met een grote glimlach op zijn gezicht.



Tientallen jaren na hun oorspronkelijke release hebben Jim Henson's The Dark Crystal en Labyrinth zojuist een digitale 4K-heruitgave ontvangen van Shout Studios. Daarnaast kregen we gisteren ook het goede nieuws dat er een vervolg komt van de iconische fantasiefilm Labyrinth, lees hier meer.

NieuwsFilm

meest populair