Eerste reacties op 'Dune: Part Two': Een waar meesterwerk

Eerste reacties op 'Dune: Part Two': Een waar meesterwerk

De tweede Dune-film verschijnt eind deze maand, maar nu zijn de eerste reacties al bekend.

In Londen is gisterenavond Dune: Part Two officieel in première gegaan. Tijdens de wereldpremière verschenen heel wat sterren, maar Warner Bros. nodigde uiteraard ook menig filmcritici uit.

Dit resulteert zoals gewoonlijk in eerste online reacties, vlak na de vertoning van de film. Hieronder die eerste reacties, al zijn deze vaak wel enigszins aangedikt door de schrijver. De volledige recensies volgen waarschijnlijk pas vlak voor de release van de film voor het grote publiek.

Meesterwerk
"Dune: Part Two is een meesterwerk. Denis Villeneuve zet een ontzagwekkende, actievolle prestatie neer met een stevig, complex verhaal," schrijft Brandon Davis in zijn tweet. "Het is een verbazingwekkende, ontroerende film die erom vraagt om gezien te worden op het grootst mogelijke, meest meeslepende scherm. Ik vond het geweldig. Innovatief en spannend."

Courtney Howard, die onder meer voor Variety schrijft, tweette: "Dune 2 is adembenemend en enorm opwindend. Het is een adrenalinekick in het hoofd en het hart, die evenzeer gedragen wordt door zijn spektakelgedreven actiescènes als zijn verfijnde, suggestieve zingende stilte. Timothée Chalamet en Zendaya leveren uniek werk op."

Online reacties
In Part Two zie je rollen van grote terugkerende en nieuwe namen, zoals Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Austin Butler, Florence Pugh, Dave Bautista, Christopher Walken, Stephen McKinley Henderson, Léa Seydoux, Stellan Skarsgård, Charlotte Rampling en Javier Bardem. Hieronder een greep uit de eerste online reacties.
Vanaf 29 februari zie je deel 2 van Dune van regisseur Denis Villeneuve in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair