Oscar-waanzin: onbegrijpelijk dat een van de beste actrices nog steeds geen beeldje heeft gewonnen

Oscar-waanzin: onbegrijpelijk dat een van de beste actrices nog steeds geen beeldje heeft gewonnen

Dit filmtalent is nog geen 30 jaar oud maar werd al vier keer genomineerd.

De laatste tijd komen er wel vaker artikelen langs over films die het zeker hadden verdiend een Oscar te winnen. Er zijn echter ook meer dan genoeg filmtalenten die zeker al een van de felbegeerde gouden beeldjes mee naar huis hadden mogen nemen.

Saoirse Ronan hoort zeker ook in die categorie thuis. Nu wordt de actrice pas 30 in april, dus ze heeft nog meer dan genoeg tijd om nog eens een Oscar te winnen. Er lopen meer dan genoeg oudere acteurs rond die ook een van de felbegeerde gouden beeldjes verdienen, maar als we kijken naar Ronans carrière had ze er best al eentje mogen hebben.

Carrière
De actrice werd maar liefst al 4 keer genomineerd voor een Oscar en dat dus allemaal voor haar dertigste verjaardag. Ronan brak al op jonge leeftijd door in Hollywood en als kind-actrice werd zij al gezien als een groot talent.

Ze werd wereldberoemd dankzij haar glansrol in Atonement. Ondanks het feit dat grote sterren als Keira Knightley en James McAvoy in deze film zitten, steelt Ronan de show. Ze werd hier dan ook voor een Oscar voor genomineerd.

Indrukwekkend
Wat dit voornamelijk zo speciaal maakt is dat Ronan destijds pas 13 jaar oud was en hiermee een van de jongste acteurs aller tijden werd die werd genomineerd voor een Oscar. Sindsdien zijn de remmen los en won ze nog diverse prestigieuze filmprijzen voor haar nu al zo indrukwekkende carrière.


Ronan werd wederom genomineerd voor haar acteerwerk in pareltjes als Brooklyn, Lady Bird en Little Women. Niet zo heel gek dus, dat de jonge actrice nu al wordt gezien als een van dé grote talenten in Hollywood. Een Oscar ontbreekt nog aan een prijzenkast, maar als ze zo doorgaat lijkt het echter gewoon een kwestie van tijd voordat de Academy haar dé grote prijs toekent.

NieuwsFilm

meest populair