Succesvolle Nederlandse bioscoopfilm uit 2023 neemt de Netflix Top 10 onder vuur

Succesvolle Nederlandse bioscoopfilm uit 2023 neemt de Netflix Top 10 onder vuur

De Vuurlinie met over ex-commando Marco Kroon doet het gelijk goed op Netflix.

Vorig jaar verscheen de Nederlandse film De Vuurlinie in de bioscopen. De film van regisseur Roel Reiné, die al meerdere Hollywoodfilms regisseerde, deed het goed en scoort nu ook gelijk sterk in de Netflix Top 10.

De Vuurlinie verscheen in september in de bioscopen en wist 1,1 miljoen euro op te halen. Netflix omschrijft de film met woorden als "spannend" en "ontroerend" en je ziet rollen voor onder andere Waldemar Torenstra, Sallie Harmsen, Tibor Lukács, Pierre Bokma, Angela Schijf, Jeroen Spitzenberger en Huub Stapel.

Prima ontvangen
De Nederlandse critici beoordelen de film van matig tot goed. Zo schreef de recensent van de Volkskrant: "Rechtlijnig portret van majoor Marco Kroon 'De vuurlinie' ontbeert diepte. Platte karakteriseringen doen geen recht aan Kroons geslaagde levensverhaal."

FilmTotaal-recensent Terence Shea kwam tot 2,5 ster en schreef onder meer: "Een groter mankement is dat er geen helder thema lijkt te zijn. Gaat de film over schaamte over onderwerpen die taboe zijn? Over de machteloosheid van met de rug tegen de muur staan? Er komt het een en ander aan bod, maar niets overkoepelends."

Nu op Netflix
Nieuwsgierig naar De Vuurlinie? Je vindt de film nu hier op Netflix.


De synopsis: Een veteraan met hoge onderscheidingen voor zijn missies in Afghanistan brengt de oorlog naar huis als een onrechtmatige aanklacht zijn grootste geheim dreigt te onthullen.

NieuwsFilm

meest populair