Steven Seagal is weinig te zien in de beste film uit zijn carrière

Steven Seagal is weinig te zien in de beste film uit zijn carrière

De schermtijd van de vechtsporter met de paardenstaart blijkt redelijk beperkt...

De eerste titels die Steven Seagal aan het begin van zijn 'Hollywood'-loopbaan uitbracht, waren ook meteen de meest succesvolle. Vanaf halverwege de jaren '90 werd het al snel alleen maar minder.

Under Siege uit 1992 van regisseur Andrew Davis wordt doorgaans beschouwd als de beste film van Seagal, hoewel hij destijds volgens critici behoorlijk weggevaagd werd door de slechterik van Tommy Lee Jones.

Geen zin in deelname
Volgens het nieuwe boek van Nick de Semlyen, Last Action Heroes, was Seagal namelijk enigszins terughoudend om mee te spelen. De producenten wisten hem over te halen door zijn schermtijd te beperken.

Dit kwam uiteindelijk neer op ongeveer 41 minuten. Zoals Davis volgens De Semlyen zelf zei: "Tussen alle Pentagonscènes en andere cuts zit Tommy eigenlijk veel meer in de film dan Steven als je meetelt".

Under Siege 3
De mes-vecht-scène tussen beiden wordt vandaag de dag nog steeds geprezen en met $156 miljoen dollar is het sowieso financieel de beste film van Seagal. Geruchten over een derde deel doen al langer de ronde.



NieuwsFilm

meest populair