Moet je de andere 'Planet of the Apes'-films kijken voor 'Kingdom of the Planet of the Apes'?

Moet je de andere 'Planet of the Apes'-films kijken voor 'Kingdom of the Planet of the Apes'?

Regisseur Wes Ball zegt dat het een goed idee is, maar niet noodzakelijk.

De laatste tijd worden we steeds vaker getrakteerd op beeldmateriaal van Kingdom of the Planet of the Apes. Heel erg gek is dat niet, aangezien de blockbuster over enkele maanden te zien zal zijn. Moet je daarvoor de voorgaande delen bekijken?

Het nieuwe deel is in handen van regisseur Wes Ball, die het stokje overneemt van Matt Reeves. Laatstgenoemde wist hoge ogen te gooien met zijn trilogie, waarin de hoofdrol is weggelegd voor Andy Serkis, die hierin in de huid kruipt van Caesar.

Meer
Het origineel stamt echter alweer uit 1968. De oorspronkelijke franchise omvatte maar liefst vijf films, voordat Tim Burton in 2001 met zijn blockbuster kwam met o.a. Mark Wahlberg. Er zijn dus behoorlijk wat films, maar is het goed om deze te kijken voor Kingdom of the Planet of the Apes?

Op die vraag geeft Ball nu zelf antwoord: "Het is goed om het wel te doen. Bioscoopgangers die de voorgaande films kennen zullen beloond worden voor deze extra kennis, maar 'Kingdom' is wel een op zichzelf staand verhaal".

Doel
Ball vervolgt: "Het was ons doel om een middenweg te vinden. We willen en kunnen niet alles opnieuw uitleggen. Als je de andere films kent zal je dit wel helpen, anders moet je bepaalde dingen zelf invullen. Dus nogmaals, het is handig om de andere films te kijken maar dit is niet noodzakelijk".


"Er zitten wel de veel 'easter eggs' in onze film, voornamelijk voor fans van de '68 versie. Ik denk dat de allergrootste cinefielen dit wel zullen waarderen en de nodige elementen zullen herkennen en herinneren".

NieuwsFilm

meest populair