Adrien Brody was de weg kwijt na het spelen van zijn beste rol: "ik wist niet hoe ik door kon gaan"

Adrien Brody was de weg kwijt na het spelen van zijn beste rol: "ik wist niet hoe ik door kon gaan"

De acteur won een Oscar voor zijn rol in 'The Pianist', maar dit was wel heel intens.

Er zijn meer dan genoeg filmtalenten die bereid zijn ver te gaan voor de rol. Soms gaan ze iets te ver en heeft dit zelfs negatieve gevolgen. Adrien Brody maakte iets soortgelijks mee met zijn glansrol in The Pianist.

Brody heeft al heel wat sterke rollen neergezet, of we het nu hebben over films als The Thin Red Line of een serie als Peaky Blinders, de acteur weet bijna elke keer weer te overtuigen. Zijn beste rol is echter toch wel die van de Pools-Joodse pianist Wladyslaw Szpilman in The Pianist.

Lastig
De film, die alweer meer dan 20 jaar geleden uitkwam, werd ijzersterk onthaald. The Pianist scoort overal sterke punten en voornamelijk de acteerprestatie van Brody wordt geprezen. Hij ging dan ook ver voor de rol.

Om zich zo goed mogelijk voor te kunnen bereiden op de film, verkocht Brody zijn appartement, zijn auto en zijn mobiele telefoon. Vervolgens besloot hij naar Europa te verhuizen, waar hij zichzelf uithongerde om zich echt in te kunnen leven in zijn personage. Dit was geen makkelijke taak.

Reactie
Zo zei Brody: "Ik weet wat het is om iemand te verliezen. Ik weet hoe dit voelt, maar ik wist niet hoe zwaar het kan zijn om echt honger te lijden. Er zijn momenten geweest dat ik niet zeker wist of ik wel door kon gaan en of ik na afloop nog echt gezond zou zijn".


"Uiteindelijk heeft het me echt na de opnames anderhalf jaar gekost om mijn leven weer op te kunnen pakken. Ik voelde me lange tijd erg geïsoleerd. Het was emotioneel, fysiek en mentaal een hele uitdaging".

Leven
Brody vervolgt door te zeggen dat hij zich zo had verdiept in het menselijk lijden dat hij hier zelf de gevolgen van merkte: "Er was geen scheiding tussen wat ik voelde en wat ik deed. Het was allemaal heel echt voor mij".


Terugkijkend op zijn prestatie was dit dus allesbehalve makkelijk, maar wel iets waar Brody dankbaar voor is: "Ik ben erg trots op het werk dat we hebben gedaan, en ik ben trots op de film".

NieuwsFilm

meest populair