3 spannende oorlogsfilms op Netflix: welke kies jij uit?

3 spannende oorlogsfilms op Netflix: welke kies jij uit?

Drie stevige oorlogsfilms die je gewoon vanaf je eigen bank kijkt.

Op Netflix vind je veel films. Niet al deze films zijn even goed, maar de onderstaande drie oorlogsfilms zijn perfect voor een avond vermaak!

De Vuurlinie

Regie: Roel Reiné | Hoofdrollen: Waldemar Torenstra, Pierre Bokma, Huub Stapel | Kijk nuOp missie in Afghanistan leidt Marco Kroon zijn manschappen op heldhaftige wijze door vuurgevechten. Hij ontvangt daarvoor de hoogste onderscheiding die Nederland kent: de militaire Willems-Orde. In de jaren erna raakt Kroon echter in opspraak. Tegelijk worstelt de militair met trauma?s die hij zelfs met zijn liefde Mirjam niet kan delen en in de media en op straat heeft iedereen een mening over hem. Kroon belandt in een emotionele rollercoaster. Wanneer hij zijn gelijk probeert te bewijzen, staat hij misschien wel voor zijn moeilijkste missie ooit.

[filmhttps://www.filmtotaal.nl/film/32122]Beirut[/film]

Regie: Brad Anderson | Hoofdrollen: Rosamund Pike, Jon Hamm, Shea Whigham | Kijk nuMason Skiles, een Amerikaanse topdiplomaat, verliet na een tragisch incident in de jaren zeventig Libanon. Tien jaar later roept de CIA hem terug naar een door oorlog verscheurd Beirut (in 1982 brak de Israëlisch-Libanese Oorlog uit), voor een missie die alleen hij kan volbrengen. Ondertussen krijgt een CIA-agent die undercover bij de Amerikaanse ambassade werkt, de opdracht om Skiles in leven te houden en te verzekeren dat de missie een succes wordt. Zonder te weten wie aan welke kant staat en terwijl er levens op het spel staan, moet Skiles iedereen te slim afzijn om de waarheid naar boven te halen.

Mosul

Regie: Matthew Michael Carnahan | Hoofdrollen: Suhail Aldabbach, William El Gardi, Adam Bessa | Kijk nuIn 'Mosul' zien we het waargebeurde verhaal over een groep Iraakse mannen die tegen ISIS vechten als de terreurgroep hun huizen, families en stad innam in Noord-Irak. We zien met name het Nineveh SWAT-team. Deze afvallige politie-eenheid voert een guerrillaoperatie uit tegen ISIS in een wanhopige strijd.

NieuwsFilm

meest populair