Hoe zit het nou in vredesnaam met de X-Men in het Marvel Cinematic Universe?

Hoe zit het nou in vredesnaam met de X-Men in het Marvel Cinematic Universe?

De afgelopen twee jaar hebben we veel mutanten en X-Men-connecties gezien in het MCU, maar waar gaat dit allemaal heen?

Marvel-fans konden maar aan één ding denken toen Disney in 2017 20th Century Fox kocht: de X-men en Fantastic Four komen eindelijk naar het MCU. Inmiddels weten we dat The Fantastic Four in 2025 verschijnt, maar de implementatie van de X-Men is een stuk vager.

De twee versies van de Fantastic Four die we hebben gezien in de oude films van 20th Century Fox zijn snel aan de kant geschoven door Marvel Studios, maar met de X-Men lijken ze meer moeite te hebben.

Bekende gezichten in nieuwe jasjes
In 2019 sprak Marvel-topman Kevin Feige over de komst van de mutanten in het MCU. Er zijn echter weinig mensen die dachten dat er drie jaar later al mutanten zouden verschijnen in het MCU. De meest opvallende hiervan was natuurlijk de terugkeer van Patrick Stewart als Charles Xavier in Doctor Strange in the Multiverse of Madness .

Ook werd het officieel bekend dat Namor uit Black Panther: Wakanda Forever en Ms. Marvel uit haar gelijknamige serie allebei mutanten bleken te zijn. Vorig jaar zagen we in de scène na de aftiteling van The Marvels ook de terugkeer van Kelsey Grammer als Beast.

Connecties met animatie
Patrick Stewart en Kelsey Grammer speelden niet dezelfde versies van hun personages die we zagen in de oude X-Men-films, maar versies die exact lijken op hun tegenhangers uit de X-Men-animatieserie uit de jaren 90.


Het is dan ook zeer toevallig dat deze serie dit jaar wordt voortgezet op Disney+ in de vorm van X-Men '97.

Deadpool
In eerste instantie zou Deadpool het enige personage zijn dat de overstap naar het MCU zou maken, maar met de multiverse-capriolen die plaatsvinden in het MCU zien we in Deadpool & Wolverine allemaal mutanten uit de oude films terug, waaronder natuurlijk Hugh Jackman als Logan/Wolverine.


Of deze film nu een definitief punt gaat zetten achter het X-Men-universum van 20th Century Fox, of het juist in stand wordt gehouden in aanloop naar de crossover-film Avengers: Secret Wars, is nu de vraag. We krijgen hoe dan ook een helderder beeld van de X-Men in het MCU wanneer Deadpool & Wolverine op 24 juli in de Nederlandse bioscopen verschijnt.

NieuwsFilm

meest populair