Netflix onthult trailer voor volgende grote film 'Shirley'

Netflix onthult trailer voor volgende grote film 'Shirley'

Regina King kruipt in de huid van de eerste zwarte vrouw die werd gekozen in het Amerikaanse Congres.

Shirley Chisholm krijgt haar eigen film, genaamd Shirley, die op Netflix te zien zal zijn. De eerste trailer is nu online verschenen en hieronder te zien.

Mocht je niet weten wie Chisholm is, zij was een invloedrijke Amerikaanse politica en activiste. Zij was tevens de eerste zwarte vrouw die werd gekozen in het Amerikaanse Congres en diende van 1969 tot 1983 als lid van het Huis van Afgevaardigen.

Meer
Chisholm wilde meer verandering brengen en in 1972 stelde ze zich kandidaat voor de Democratische nominatie voor president van de Verenigde Staten, waarmee ze de eerste zwarte persoon en de eerste vrouw ooit was die dit deed voor een grote politieke partij in de VS.

Dit is voornamelijk waar de film om zal draaien. Ook stond Chisholm bekend als een voorvechter van burgerrechten, gendergelijkheid en sociale rechtvaardigheid. Haar politieke carrière en activisme hebben een blijvende invloed gehad op de Amerikaanse politiek.

Cast
De hoofdrol is weggelegd voor de met een Oscar bekroonde Regina King, eveneens bekend van If Beale Street Could Talk. Andere belangrijke rollen zijn weggelegd voor o.a. Terrence Howard, Lucas Hedges en de geliefde John Wick-ster Lance Reddick, die vorig jaar overleed. Bekijk de eerste trailer hieronder.



NieuwsFilm

meest populair