Netflix zet zijn grote animatiefilm 'Nimona' voor iedereen gratis online

Netflix zet zijn grote animatiefilm 'Nimona' voor iedereen gratis online

'Nimona' is genomineerd voor de Oscar voor beste animatie film

Om de voor een Oscar genomineerde animatiefilm Nimona te zien hoef je geen abonnement te hebben op Netflix. Netflix heeft de film op zijn Youtube-kanaal gezet en deze is nu voor iedereen gratis te bekijken.

Netflix hoopt veel aandacht te krijgen voor de geanimeerde fantasy-film Nimona. De film dingt mee voor de Oscar voor beste animatiefilm. En hoewel alle ogen gericht zijn op Spider-Man: Across the Spider-Verse en The Boy and the Heron, is Nimona wellicht een underdog die de prijs kan wegkapen van de favorieten.

Gedaanteverwisselaar
Nimona speelt zich af in een wereld die een mix is van de middeleeuwen en de toekomst. De ridder Ballister Boldheart wordt beschuldigd van het vermoorden van de koningin. De enige persoon die hem kan helpen zijn onschuld te bewijzen, is Nimona, een gedaanteverwisselaar die wellicht ook het monster is dat hij zwoer te doden.

Nimona is gebaseerd op het gelijknamige stripboek van ND Stevenson. De film werd geregisseerd door Nick Bruno en Troy Quane (Spies in Disguise) en de stemmen zijn ingesproken door Chloë Grace Moretz, Riz Ahmed, Eugene Lee Yang en Francis Conroy.

LHBTI+ thema's
De film werd oorspronkelijk gemaakt door Blue Sky Studios. Maar nadat Disney 21st Century Fox, het moederbedrijf van Blue Sky, had gekocht, werd de film gecanceld. Een officiële reden werd nooit genoemd, maar volgens de geruchten durfde Disney zich niet te wagen aan een film vol met LHBTI+ elementen.



Zo is het hoofdpersonage Ballister in een open relatie met een andere man, en Nimona staat als gedaanteverwisselaar overduidelijk symbool voor de Trans-gemeenschap.

Netflix
Uiteindelijk werd de film gekocht door Annapurna Pictures die de film afrondde en Netflix kocht de distributierechten. De film verscheen op 23 juni 2023 op de streamingdienst. Zowel critici als kijkers waren zeer enthousiast. De film scoort een indrukwekkende 93% op Rotten Tomatoes.



De film werd een grote hit op Netflix en is dus nu genomineerd voor een Oscar. Bekijk de volledige film nu op Youtube.

NieuwsFilm

meest populair