'Meet Joe Black': is dit een van de slechtste 'deathscenes' aller tijden?

'Meet Joe Black': is dit een van de slechtste 'deathscenes' aller tijden?

Brad Pitt is een topacteur, maar de manier hoe hij hier sneuvelt is nogal knullig...

In films zitten soms hele overtuigende sterfscènes, andere keren soms heel wat minder. Wanneer dit goed in beeld wordt gebracht, gaan de tranen rollen, maar soms is het gewoon lachwekkend slecht. De onderstaande scène hoort in de laatste categorie. Opgelet: SPOILERS volgen!

Het gaat hier om de film Meet Joe Black uit 1998. De film gaat over Death, de oververmoeide engel des doods, die besluit een vakantie op aarde te nemen. Zolang die vakantie duurt, kan er niemand op onze planeet sterven.

Liefde
Om zich op onze aarde te kunnen verplaatsen, neemt Death de gedaante aan van Joe Black (niemand minder dan Brad Pitt), die verliefd wordt op de dochter van de schatrijke mediamagnaat William Parrish (Anthony Hopkins).

Black hoopt op een relatie met Susan Parrish (Claire Forlani), maar weet dat hij haar uiteindelijk zal moeten verlaten om de balans van het universum te herstellen, of is er misschien toch een mogelijkheid dat de twee samen kunnen zijn?

Dood
Tijdens het begin van de film komt Joe Black al om het leven, maar ondanks het feit dat dit op een brute wijze in beeld wordt gebracht, komt het voor de meeste kijkers eerder lachwekkend dan choquerend over.


Op het moment dat Black de straat oversteekt, wordt hij bijna geraakt door een auto en springt snel opzij. Heel erg veel helpt dit niet, want hij wordt alsnog ondersteboven gereden door een bestelbusje en terwijl hij door de lucht vliegt wordt hij wederom aangereden door een andere auto.

Scène
Hoewel deze scène uit het niets komt en als doel heeft de kijker te choqueren, komt het niet erg geloofwaardig over. Nog een leuk feitje: Pitt kon er zelf ook om lachen.


Toen hij begon met de opnames voor de meesterlijke Fight Club keek hij deze scène vaker opnieuw samen met Edward Norton om eventjes goed te kunnen lachen.

NieuwsFilm

meest populair