Dit is zonder twijfel de meest gestoorde zombiefilm ooit gemaakt

Dit is zonder twijfel de meest gestoorde zombiefilm ooit gemaakt

Ash Williams, de enige overlevende van een eerdere aanval van geesten die vlees bezitten, verschuilt zich in een hut met een groep vreemden terwijl de demonen hun aanval voortzetten.

Hoewel The Evil Dead in 1981 lovende kritieken kreeg toen het voor het eerst werd uitgebracht, slaagde de film er niet in om regisseur Sam Raimi's reputatie te vestigen. Na wat gefaalde projecten kreeg hij in 1987 toch de zege van zijn producenten om een vervolg te maken, Evil Dead II, en zelfs een hele filmfranchise te creëren.

De hoofdpersoon van de film(s), Ash Williams, wordt beschouwd als een cult-icoon. Met elke nieuwe film in de trilogie bevindt hij zich steeds in een waanzinnigere zombie-apocalyps setting. Evil Dead II, dat eerder een remake van het eerste deel is met een hoger budget, wordt gezien als het beste deel dat tegelijk retespannend en knettergek is.

Plot
Een jonge man genaamd Ash neemt zijn vriendin Linda mee naar een afgelegen hut in het bos, waar hij een op tape opgenomen recitatie van passages uit het Dodenboek afspeelt. De spreuk roept een kwade kracht uit het bos op die Linda in een monsterlijke Deadite verandert, en dreigt hetzelfde met Ash te doen.

Wanneer de dochter van de professor en haar entourage in de hut verschijnen, verandert de nacht in een non-stop grotesk komische strijd met kettingzaag en jachtgeweer aan de ene kant, demonenhorde en vliegende oogbal aan de andere kant.

Lovende kritieken
Gek genoeg waren ook de filmcritici direct erg te spreken over Raimi's bizarre cocktail van horror en komedie: 'Sam Raimi transformeert zijn horrorverhaal in een komedie vol verschrikkingen en verbetert misschien zelfs de originele formule.'


Een andere criticus noemde Evil Dead II een 'onvervalst, zij het bizar, bewijs van Sam Raimi's talent en zijn ontwikkelende vaardigheden.'

Carrière
Na Army of Darkness hielden de avonturen met Ash voor Raimi op en ging hij serieuzere films met grotere budgetten maken.


Toch heeft Raimi zijn horror-roots nooit onder de tafel geveegd. Een perfect voorbeeld hiervan is de ziekenhuisscène met Doctor Octopus in Spider-Man 2.

NieuwsFilm

meest populair