Spider-Man 2 (2004)

Take Another Spin In IMAX

Stukken beter dan de eerste film, doordat er dankzij die eerste film nu ruimte is voor verdieping en uitdieping.
play

7,6 details

  • 127 Min
  • Actie
  • Fantasy
  • Avontuur
  • Sci-Fi
  • Verenigde Staten
127 Min Verenigde Staten

Peter Parker besluit colleges te volgen aan de New Yorkse Universiteit. Terwijl hij met diverse persoonlijke problemen zit wordt hij geconfronteerd met Dr. Otto Octavius, die door een wetenschappelijk ongeluk in Doctor Octopus is veranderd.

Regie
Sam Raimi
Cast
James Franco, Kirsten Dunst, Willem Dafoe, J.K. Simmons, Tobey Maguire, Alfred Molina, Dylan Baker, Cliff Robertson, Donna Murphy, Aasif Mandvi, Vanessa Ferlito, Bill Nunn, Rosemary Harris, Ted Raimi, Daniel Gillies.
Budget
$ 200.000.000
Opbrengst
$ 783.766.341
Release
29.06.2004
Release NL
14.07.2004

Filmtotaal Recensie

Regie: Sam Raimi | Cast: Tobey Maguire (Peter Parker/Spider-Man), Kirsten Dunst (Mary Jane Watson), James Franco (Harry Osborn), Alfred Molina (Dr. Otto Octavius/Doc Ock), Rosemary Harris (May Parker), J.K. Simmons (J. Jonah Jameson) e.a.

Striphelden zijn tegenwoordig zeer populaire filmsubjecten. Hun strips bieden een voor filmmakers lucratieve combinatie van actie, drama en humor. Daarnaast is er ook nog eens genoeg materiaal voor eventuele vervolgfilms, is het uiterlijk van de film al uitgedacht en zijn de personages al uitgewerkt. In 1978 zag men deze mogelijkheden al toen men de eerste van vijf Superman-films maakte. Elf jaar later volgde de eerste Batman; de vijfde film in deze reeks wordt nu gefilmd. Recentelijk waren het echter vooral de gemuteerde superhelden van bijvoorbeeld Marvel Comics die hun weg naar het witte doek vonden. Onder andere Hulk, twee X-men-films en twee Blade-films wisten aardig wat geld in het laatje te brengen, maar geen van alle was zo succesvol als Spider-Man. Deze film over Peter Parker, de ‘gewone’ jongen die spinnenkrachten krijgt en het daardoor als zijn taak ziet om misdaad te bestrijden, houdt nog altijd het weekendrecord in de Verenigde Staten. Het succes, deels verklaarbaar door de grote populariteit van Spiderman voor de film, deels verklaarbaar door de vermakelijke mix van actie, humor en drama, zorgde ervoor dat er een vervolg op kwam, Spider-Man 2. Kan dit tweede deel de hoge verwachtingen na deel één waarmaken? De makers hopen van wel, want al voordat de film uitkwam werden er al plannen gemaakt voor deel drie, vier, vijf en zes.

Aan het einde van Spider-man zei Peter Parker nee tegen zijn grote liefde Mary Jane, omdat hij bang was haar in gevaar te brengen met zijn geheime leven als Spiderman. Als Spiderman moest hij uit zelfverdediging aan het eind ook Norman Osborn doden, en sindsdien koestert Peters beste vriend Harry Osborn een diepe haat voor Spiderman, niet wetend dat hij eigenlijk zijn beste vriend haat en dood wil hebben.

alle artikelen (18)

Spider-Man 2 Nieuwsberichten

Laatste reacties

Frietgezicht

"...Spider-Man 2 is een hele matige film die zeker na zoveel jaren er alleen maar op achteruit gegaan is......"

Glennekeeeee

"...De beste uit de reeks en verveelt me na 50x gezien te hebben nog steeds niet. Octopus is een heerlij......"

JamesBond

"...Vind Doc Ock 1 van de beste Spider-Man schurken! Tobey speelde alweer geweldig, en zoals altijd, Act......"

Spider-Man 2

acties