'Joker 2' kost naar verluidt meer dan drie keer zoveel als het eerste deel

'Joker 2' kost naar verluidt meer dan drie keer zoveel als het eerste deel

Warner Bros. gaat zwaar investeren, maar lijkt dat makkelijk terug te verdienen...

Joker (2019) werd, tegen de meeste verwachtingen in, een cultureel fenomeen en verdiende een miljard dollar aan de bioscoopkassa's, grotendeels omdat hij niet gepresenteerd werd als een blockbuster.

Studio Warner Bros. lijkt diezelfde truc echter niet te kunnen gaan uithalen met het aankomende vervolg Joker: Folie A Deux, aangezien rapporten beweren dat de sequel (waarvoor Todd Philips terugkeer) het budget van diens voorganger haast meer dan verdrievoudigd heeft.

Veel uitgaven aan A-sterren
Volgens een analyse van Variety ligt het nieuwe productiekaartje op zo'n $200 miljoen dollar en dit komt vooral door de salarissen van A-sterren Joaquin Phoenix ($20 miljoen dollar) en Lady Gaga ($12 miljoen dollar).

Uiteraard ontkomt men ook niet aan de regel dat een vervolg in zekere zin 'groter en beter' moet zijn. De eerste Joker werd nog gemaakt voor een slordige $65 miljoen dollar.

Release 3 oktober
Het enige kleine risico is dat het project onder andere in het genre musical valt. Dit kan verdeeldheid zaaien, maar een muzikale live-action R-rated film is een prestatie die nooit eerder gedaan is. Nog even afwachten dus.NieuwsFilm

meest populair