Christopher Nolans mysterieuze briefje op Cillian Murphy's 'Oppenheimer'-script duikt op

Christopher Nolans mysterieuze briefje op Cillian Murphy's 'Oppenheimer'-script duikt op

De regisseur gaf de geliefde acteur na behoorlijk wat samenwerkingen eindelijk een hoofdrol.

Of je nu een filmfanaat bent of niet, iedereen heeft van Oppenheimer gehoord. De blockbuster wordt door menig cinefiel gezien als dé beste film van 2023. Nu is er weer een leuk weetje over de film opgedoken.

Oppenheimer was een gigantische hit. Zo was de blockbuster een box-office kraker, scoort het overal goede cijfers en werd maar liefst genomineerd voor 13 Oscars, waaronder nominaties voor regisseur Christopher Nolan en hoofdrolspeler Cillian Murphy.

Samenwerking
De twee beroemdheden hebben al de nodige keren samengewerkt. Zo was Murphy te zien in Inception, Dunkirk én The Dark Knight-trilogie. Hoewel de acteur altijd belangrijke rollen wist te bemachtigen, kreeg hij nooit de hoofdrol.

Dat was met Oppenheimer anders, waarin Murphy te zien is als J. Robert Oppenheimer, ook wel bekend als 'the father of the atomic bomb'. Tijdens een interview met 60 Minutes laat de geliefde acteur zich uit over zijn casting.

Persoonlijk bericht
Zo zegt Murphy grappend: "Chris kwam mij bezoeken in Dublin. Hij had me wel al opgebeld om het over het project te hebben maar kwam toen overgevlogen van Amerika om mij het script te geven. Ik las het toen in zijn bijzijn en zei vervolgens dat het best wel een goed script was."


Het viel fans echter op dat er een briefje zat vastgeplakt aan het script, waarop staat: "Dearest Cillian. Finally, a chance to see you lead... Love, Chris". Deze samenwerking met Murphy voor de eerste keer in een hoofdrol was dus ook een groot succes.

NieuwsFilm

meest populair