Natalie Portman over Hollywood: "de filmster bestaat niet meer"

Natalie Portman over Hollywood: "de filmster bestaat niet meer"

De actrice laat zich uit over de stand van zaken en ziet zowel positieve als negatieve aspecten.

Natalie Portman is al decennialang een van de bekendste en geliefdste actrices in Hollywood. Tijdens een recent interview met Variety zegt de met een Oscar bekroonde ster echter dat de filmsterren aan het verdwijnen zijn.

Portman, o.a. bekend van Black Swan en Annihilation, is van mening dat de term 'movie star' langzaam maar zeker plaats maakt voor de YouTubers. Zo begint de actrice: "Films zijn niet meer de eerste vorm van entertainment".

Mening
Portman vervolgt: "Als je jonge kinderen vraagt naar filmsterren, dan weten zij daar niet veel over. Vraag ze echter over YouTube-sterren of influencers en dan komen ze met de nodige namen. Ik weet niet precies hoe ik me daar bij moet voelen".

"Ergens voelt het wel bevrijdend, dat film niet meer wordt gezien als een 'popular art'. Hierdoor kan je meer uitproberen. Je laat je drijven door je passie. Wanneer een kunstvorm minder populair wordt, moet je je afvragen voor wie je het eigenlijk nog maakt".

Positief
"Er zitten zeker ook positieve kanten aan" gaat de May December-actrice verder. "Bijna iedereen kan nu van films genieten. Vroeger, als je in een klein stadje woonde, was er misschien geen bioscoop en optie om films te kijken."


"Nu met het internet kan je alles overal zien. Meer mensen dan ooit kunnen nu je gekke arthouse films kijken. Dus ja, het heeft goede en minder goede kanten, maar dit is zeker een van de beste voorbeelden in mijn ogen".

NieuwsFilm

meest populair