Misdadig goede parel op Netflix: 'Gone Baby Gone' scoort 94% op Rotten Tomatoes

Misdadig goede parel op Netflix: 'Gone Baby Gone' scoort 94% op Rotten Tomatoes

'Gone Baby Gone' van Ben Affleck is een misdaadthriller die je moet hebben gezien.

Het grote voordeel van de helaas wat talrijke streamingdiensten is dat er ook heel wat goede titels uit de filmhistorie terug te kijken zijn. Ze worden amper door de diensten gepromoot, dus je zult ze moeten opzoeken. FilmTotaal helpt je een handje.

Zo staat op Netflix de misdaadthriller Gone Baby Gone van acteur en regisseur Ben Affleck, die je kunt kennen van Argo en The Town.

Gone Baby Gone
De film uit 2007 heeft een hoofdrol voor Casey Affleck. Bijrollen gingen naar onder meer Morgan Freeman, Ed Harris, Michelle Monaghan. De film is erg goed ontvangen.

Zo luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes (94%): "Ben Affleck bewijst zijn kwaliteiten als regisseur in deze aangrijpende dramatische thriller, waarin hij sterke prestaties neerzet van de uitstekende cast en Boston uit de arbeidersklasse op het scherm brengt."

Reacties
"De angstaanjagende en tot nadenken stemmende film Gone Baby Gone presenteert een grondig onderzoek naar moraliteit, gerechtigheid en de menselijke psyche. Voor fans van criminele thrillers die een meeslepend plot en eersteklas acteerwerk op prijs stellen, is dit een must-watch." schreef Shawan L op Rotten Tomatoes.Ken D schreef op Rotten Tomatoes: "Verbluffende regie en acteerwerk in een film die niet bang was om de morele hoge gronden na te streven tegen wat meer passende keuzes leken. Hoewel de uitkomst misschien niet iedereen tevreden stelt, is de film elk RT-percentagepunt waard."

Op Netflix
De $19 miljoen kostende film was een succes en bracht meer dan $34 miljoen op aan de BoxOffice. Gelukkig kun je de film nu nog een keertje kijken op Netflix.Synopsis: Dorchester is een van de ruigste buurten van Boston. Wanneer de vierjarige Amanda McCready verdwijnt, staat de politie voor een raadsel. Amanda's tante laat haar geduld niet langer op de proef stellen en huurt twee privé-detectives in. De twee hebben weinig ervaring en zien de opdracht niet zitten, maar daarentegen kennen ze de buurt goed en zijn ze niet van de politie. Kenzie en Gennaro nemen de zaak toch aan, maar zetten in hun zoektocht naar de kleine Amanda alles op het spel. Hun relatie, hun verstand en zelfs hun levens.

NieuwsFilm

meest populair