Gone Baby Gone (2007)

Everyone Wants The Truth... Until They Find It.

Dankzij het acteerwerk en het gebrek aan moraliteit een boeiende, intelligente thriller.
play

7,4 details

  • 114 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Mystery
  • Thriller
  • Verenigde Staten
114 Min Verenigde Staten

Dorchester is een van de ruigste buurten van Boston. Wanneer de vierjarige Amanda McCready verdwijnt, staat de politie voor een raadsel. Amanda's tante laat haar geduld niet langer op de proef stellen en huurt twee privé-detectives in. De twee hebben weinig ervaring en zien de opdracht niet zitten, maar daarentegen kennen ze de buurt goed en zijn ze niet van de politie. Kenzie en Gennaro nemen de zaak toch aan, maar zetten in hun zoektocht naar de kleine Amanda alles op het spel. Hun relatie, hun verstand en zelfs hun levens.

Regie
Ben Affleck
Cast
Morgan Freeman, Ed Harris, Michelle Monaghan, Casey Affleck, Amy Ryan, Michael Kenneth Williams, Mark Margolis, John Ashton, Matthew Maher, Titus Welliver, Edi Gathegi, Amy Madigan, Slaine, Madeline O'Brien, Trudi Goodman.
Budget
$ 19.000.000
Opbrengst
$ 34.209.788
Release
19.10.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Ben Affleck | Cast: Casey Affleck (Patrick Kenzie) Michelle Monaghan (Angie Gennaro), Morgan Freeman (Jack Doyle), Ed Harris (Remy Bressant), Amy Ryan (Helene McReady) | Speelduur: 114 minuten | Jaar: 2007

Is een slechte daad te verantwoorden als het gevolg uiteindelijk goed is? Wat zijn goede intenties waard als de gevolgen slecht zijn? En wat is dan eigenlijk goed en slecht en hebben die woorden überhaupt nog wel betekenis vandaag de dag? Zulke vragen haalde Ben Affleck uit Dennis Lehanes Gone Baby Gone en op dat boek baseerde hij zijn eerste filmscript sinds Good Will Hunting dat hij tien jaar terug met Matt Damon schreef. Om zich ervan te verzekeren dat de morele ambiguïteiten en de moeilijke vragen uit het verhaal niet in een Hollywoodiaans bange moraal verloren zouden raken, besloot de acteur de film zelf te gaan regisseren. Daardoor is het een boeiende, intelligente film met neonoirtrekjes geworden in plaats van de moralistische tranentrekker die het in verkeerde handen had kunnen zijn.

Die neonoirtrekjes zijn vooral in de eerste drie kwartier van de film terug te vinden. Hierin wordt het privédetectivekoppel Patrick Kenzie en Annie Gennaro door de schoonzus van Helene McReady ingehuurd om Helenes vermiste vierjarige dochtertje op te sporen. Ze ontdekken dat Helene een drugsdealer bestolen heeft en vermoeden dat die drugsdealer iets te maken heeft met de ontvoering van het meisje. Een poging om het op een akkoordje met de dealer te gooien en het gestolen geld te ruilen voor het kind gaat verschrikkelijk mis.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Gone Baby Gone Nieuwsberichten

Gone Baby Gone

acties