Grote vraag: hoe kreeg de Joker nou echt zijn littekens in 'The Dark Knight'?

Grote vraag: hoe kreeg de Joker nou echt zijn littekens in 'The Dark Knight'?

Hij geeft twee verklaringen, maar fans hebben een betere oplossing gevonden.

In 2008 kwam de superheldenfilm The Dark Knight uit. Deze film werd fantastisch ontvangen en wordt beschouwd als een van de beste (superhelden) films aller tijden. Vooral wijlen Heath Ledger kreeg veel lof voor zijn rol als de Joker. Maar hoe kreeg die nou ook alweer precies die angstaanjagende littekens?

De film werd geregisseerd door topregisseur Christopher Nolan. Naast Ledger spelen ook Christian Bale, Aaron Eckhart en Gary Oldman belangrijke rollen. De film gaat over de strijd tussen Batman en de Joker.

Eerste verklaring
De Joker heeft in de film angstaanjagende littekens. Zelf geeft hij twee verschillende verklaringen waarom hij deze heeft. De eerste verklaring geeft hij aan een maffiabaas vlak voor hij deze vermoordt.

Hij vertelt hem dat hij littekens kreeg van zijn vader. Dat zijn vader een alcoholist was en op een dag thuiskomt en zijn moeder probeert te verwonden. Vervolgens stopt hij een mes in zijn mond en geeft hem op die manier zijn littekens.

Tweede verklaring
De tweede verklaring geeft de Joker aan Rachel. Hij vertelt haar dat hij op een dag thuiskomt en zijn vrouw, na een het verliezen van een weddenschap, is bewerkt en nu littekens heeft. En dat zij het niet aan kan.


Om haar op te vrolijken doet de Joker hetzelfde bij zichzelf. Hij geeft zichzelf de littekens. Maar zijn vrouw vindt het verschrikkelijk en verlaat hem. Twee totaal verschillende verklaringen dus, gegeven aan twee verschillende personen.

Fan theorie
Wat fans opviel is dat de Joker het volgende zegt in een gesprek met de Batman: 'a soldier gets blown up and nobody bats an eye because it's all part of the plan'. De Joker bedoelt hiermee dat als een soldaat omkomt of gewond raakt bij een bombardement, dat niets uitmaakt omdat het onderdeel is van een plan.


Fans halen hieruit dat de Joker vroeger in het leger heeft gewerkt en mogelijk bij een bombardement gewond is geraakt. De littekens zou hij daar mogelijk dus aan over hebben gehouden. Een zeer interessante theorie.

Streamen
Zelf een oordeel vellen? Dat kan, want The Dark Knight is te bekijken via zowel HBO Max als Prime Video.

NieuwsFilm

meest populair