Wat we al weten over de grote 'Avatar: The Last Airbender'-film die volgend jaar uitkomt

Wat we al weten over de grote 'Avatar: The Last Airbender'-film die volgend jaar uitkomt

De live-action van Netflix is nu uit, maar hoe zit het met de animatiefilm?

Avatar: The Last Airbender is een van de meest geliefde animatieseries aller tijden. Het was dan ook onvermijdelijk dat Hollywood er een live-action-film van zou maken, wat resulteerde in de teleurstellende The Last Airbender (2010) van M. Night Shyamalan. Na ruim vijftien jaar verschijnt er in 2025 weer een The Last Airbender-film in de bioscoop.

De wereld van Avatar: The Last Airbender wordt flink uitgebreid. De franchise kwam bitterzoet aan zijn eind toen de vervolgserie The Legend of Korra na vier seizoenen werd gecanceld, maar nu is het weer springlevend.

Avatar Studios
Zowel Avatar: The Last Airbender als The Legend of Korra werden begin dit decennium populairder dan ooit tevoren. Nickelodeon speelde hier op in met de creatie van 'Avatar Studios', een studio die onder leiding van bedenkers Michael Dante DiMartino en Bryan Konietzko allerlei geanimeerde Avatar-gerelateerde projecten gaat ontwikkelen.

Er werden al snel drie verschillende animatiefilms aangekondigd door de studio. De eerste hiervan verschijnt op 10 oktober 2025, en zal ongetwijfeld veel mensen de bioscoop in krijgen.

Terugkeer
Deze film gaat zich namelijk weer focussen op de personages van de originele series. Aang, Sokka, Katara, Zuko en Toph zijn allemaal weer van de partij en zullen rond de dertig jaar oud zijn. In The Legend of Korra zagen we al volwassen versies van de The Last Airbender-personages, maar niet enorm veel.


Naast het feit dat Lauren Montgomery de regisseur is, is er verder gek genoeg nog vrij weinig bekend over de film.

Netflix live-action
Op Netflix bekijk je nu de tweede live-action-bewerking van de iconische cartoon. Hoewel de ontvangst van de Netflix-versie redelijk teleurstelt in verhouding tot vorige live-action-verfilmingen als One Piece, wordt het veel beter ontvangen dan Shyamalans film.


Ter indicatie heeft de serie op Rotten Tomatoes een score van 60%. De effecten, de casting en een aantal toevoegingen aan het verhaal die je niet in de animatieserie zag, worden gezien als hoogtepunten.

NieuwsFilm

meest populair