Eindelijk een update over 'Community: The Movie': het script is "bijna klaar"

Eindelijk een update over 'Community: The Movie': het script is "bijna klaar"

Maker Dan Harmon verklaart een eerdere onthulling van Donald Glover dat het script al af zou zijn.

Zes seizoenen, en nu een film. Na jarenlang wachten komt de realiteit van de Community-film eindelijk dichterbij. Eerder werd al aangekondigd dat bijna de volledige cast uit de serie zou terugkeren, en nu weten we dat het script bijna af is.

Dat is iets anders dan het nieuws dat Donald Glover had onthuld. De acteur vertelde vorige maand nog dat het scenario "klaar" is. "Letterlijk," zei hij toen, "mij werd verteld dat het scenario af is." Schrijver Dan Harmon heeft daar nu op gereageerd.

Correctie
"We zijn bijna klaar," zo corrigeert Harmon het nieuws van Glover. De originele bedenker van Community schrijft de film samen met Andrew Guest. "Ik heb [Glover] verteld dat het scenario af is," zo verklaart hij verder, "maar (...) het scenario is eigenlijk altijd 'bijna af'."

Harmon laat ook een klein beetje weten over het verhaal. "Wat kan ik je erover vertellen... het speelt zich af op de campus van Greendale Community College. Ik ben er heel enthousiast over." Dit sluit aan op ons eerder bericht dat het om een klasreünie zou gaan.

Cast en release
Naast Glover (die Troy speelt) heeft de film ook terugkerende rollen voor Alison Brie (Annie), Gillian Jacobs (Britta), Joel McHale (Jeff), Danny Pudi (Abed), Ken Jeong (Chang) en Jim Rash (decaan Pelton). Het is nog niet zeker of Yvette Nicole Brown (Shirley) zal terugkeren, of wanneer de film uitkomt. Community: The Movie staat gepland voor een release op streaming.



NieuwsFilm

meest populair