Waarom de vrouw van Christopher Nolan de award ophaalde met hem en het woord nam

Waarom de vrouw van Christopher Nolan de award ophaalde met hem en het woord nam

Emma Thomas Nolan en Christopher Nolan vormen een succesvol filmproducerend echtpaar met een hechte band.

Het moet bij de BAFTA-awards voor sommigen een vreemd gezicht zijn geweest dat de in de zaal aanwezige echtgenote van een Hollywood-ster meeloopt om een filmprijs voor Oppenheimer op te halen. Toch is dat bij regisseur Christopher Nolan niet raar.

Zijn vrouw Emma Thomas Nolan is namelijk een Britse filmproducer en het meest bekend door haar samenwerking met hem. Het echtpaar ontmoette elkaar in hun eerste week op hun universiteit en zijn sindsdien onafscheidelijk. Emma hielp haar filmend vriendje, terwijl zij zelf een andere studie volgde en bij een filmstudio ervaring op deed.

Productiemaatschappij
Vanaf 1998 produceert Emma het werk van Christopher. De eerste was Following en door haar pitch en inzet werd Memento hun doorbraak in 2000. Naast co-producent kan zij ook optreden als assistent-regisseur en scenario-schrijver. Vanaf 2001 werken ze met hun eigen productiemaatschappij Syncopy Inc.

Emma Thomas en Christopher Nolan trouwden in 1997. Ze hebben vier kinderen: een dochter en drie zonen. En hoe belangrijk het werk ook is: hun relatie en hun gezin zijn belangrijker. Vaak weet het stel hun kinderen daardoor op de een of andere manier onopvallend bij een film te betrekken.

Samenwerking
Meer werk van hun hand zijn onder meer Insomnia, The Dark Knight Trilogy, The Prestige en Inception. Hun samenwerking loont en hun vermogen wordt intussen geschat op 250 miljoen Amerikaanse dollar.En zo kan het zijn dat Emma in de YouTube-video van de BBC dankt voor de BAFTA-award voor beste film - en hierbij niet vergeet een glunderend kind in de spotlights te zetten.

NieuwsFilm

meest populair