Vanaf deze dag kijk je 'Wonka' op HBO Max

Vanaf deze dag kijk je 'Wonka' op HBO Max

De grootste decemberhit kun je in maart op de streamingdienst HBO Max kijken.

Met een opbrengst van maar liefst ruim 600 miljoen dollar groeide Wonka uit tot de succesvolste film uit de decembermaand. De film van regisseur Paul King (Paddington) wist daarmee de superheldenfilm Aquaman and the Lost Kingdom ruim voor te blijven.

Al enige tijd kun je de muscialfilm kijken via Video on demand, bijvoorbeeld via Pathé Thuis. Nu is bekend wanneer HBO Max de film online zet.

Wonka
Vanaf 8 maart is Wonka te streamen op HBO Max. Als je een abonnement op de streamingdienst hebt, dan kun je dus vanaf dat moment de avonturen van de jonge Willy Wonka, gespeeld door Timothée Chalamet, thuis op de buis bekijken.

De film is uiteraard gebaseerd op het opvallende personage uit het kinderboek Charlie and the Chocolate Factory van schrijver Roald Dahl. In de film zie je hoe de uitvinder, goochelaar en chocolatier bekend wordt als hij naar Londen gaat om een chocoladewinkel te openen in de chique Galleries Gourmet.

Bekende namen
Naast Chalamet zie je ook rollen van onder andere Calah Lane, Keegan-Michael Key, Sally Hawkins, Rowan Atkinson, Olivia Colman en Hugh Grant.


Door het succes van Wonka is de kans groot dat er ter zijner tijd een vervolg wordt gemaakt. "Hopelijk werkt de film als een op zichzelf staande film. Maar ik zou zeker meer willen doen. En ik zou graag meer tijd in deze wereld willen doorbrengen en nog meer Oompa Loompa's willen ontmoeten," zei regisseur King eerder tegen Total Film.

NieuwsFilm

meest populair