'The Wicker Man': is dit een van de slechtste sterfscènes aller tijden?

'The Wicker Man': is dit een van de slechtste sterfscènes aller tijden?

Nicolas Cage sterft op een lachwekkende wijze in deze 'horrorfilm'.

In films zitten soms hele overtuigende sterfscènes, andere keren soms heel wat minder. Wanneer dit goed in beeld wordt gebracht, gaan de tranen rollen, maar soms is het gewoon lachwekkend slecht. De onderstaande scène hoort in de laatste categorie. Opgelet: SPOILERS volgen!

Het gaat hier om The Wicker Man uit 2006, waarin de hoofdrol is weggelegd voor Nicolas Cage. Hij was te zien in enkele pareltjes, maar ook in diverse 'B-films'. The Wicker Man, van regisseur Neil LaBute, hoort in deze laatste categorie, voornamelijk vanwege een specifieke scène.

Verhaal
Cage kruipt in de film in de huid van de politieagent Edward Malus, wiens ex-vrouw contact met hem opneemt. Haar dochtertje in namelijk verdwenen. Hij besluit naar het eiland te reizen waar zijn vrouw nu woont, maar eenmaal daar aangekomen blijkt dit allemaal een groot leugen te zijn.

Op het einde van de film komt Malus erachter dat hij is 'uitgekozen' als de persoon die opgeofferd zal worden aan de Goden. Het loopt dan ook allesbehalve goed af voor Malus, die gevangen genomen wordt door de sekte die op het eiland leeft.

Martelen
Diverse personen houden Malus in bedwang en breken vervolgens zijn benen. Vervolgens zetten ze hem een helm op en vullen deze met bijen, die hem bijna dood steken. Toch wordt hij in leven gehouden door de secte, aangezien 'zijn taak' nog niet vervuld is.


Op het einde wordt hij vastgebonden aan een reusachtige houten pop, terwijl de inwoners van het afgelegen eiland in een rituele dans om hem heen verzamelen. Malus wordt, samen met enkele dieren die eveneens in deze pop zitten, levend verbrand.

Lachwekkend
Hoewel dit een vreselijke dood is, is deze scène zo 'over-the-top' dat menig kijker hierdoor juist in lachen uitbarst. Van de onnatuurlijke acteerprestaties tot vreemde dialogen, voornamelijk wanneer het om de bijen gaat, wordt deze scène vandaag de dag meer gezien als een meesterwerk van unintentionele humor.


Er bestaan behoorlijk wat memes van The Wicker Man, maar dan enkel en alleen omdat deze brute dood meer op een parodie lijkt dan op een serieuze horrorfilm. Het is dan ook uitgegroeid tot een van de meest memorabele momenten in de filmgeschiedenis, zij het om de verkeerde redenen.

NieuwsFilm

meest populair