Nieuwe bioscoopfilm en festivalhit 'Origin' bomvol met bekende gezichten

Nieuwe bioscoopfilm en festivalhit 'Origin' bomvol met bekende gezichten

'Origin' beschrijft de literaire en spirituele reis die Isabel Wilkerson maakt terwijl ze onderzoek doet naar wat haar besteller-boek 'Caste: The Origins of Our Discontents' zal worden.

In haar filmwerk wisselt Ava DuVernay voortdurend tussen fictie en non-fictie, of ze combineert de twee. Voor haar gloednieuwe en zeer goedbeoordeelde film Origin koos ze voor een biografisch drama gebaseerd op Isabel Wilkerson.

De film loopt bijna over van de bekende, Amerikaanse castleden: Jon Bernthal (The Wolf of Wall Street), Finn Wittrock (American Horror Story), Victoria Pedretti (Once Upon a Time... in Hollywood), Vera Farmiga (Up in the Air) en Nick Offerman (The Last of Us).

Plot
Wanneer Pulitzer Prijs-winnares Isabel Wilkerson gevraagd wordt een nieuw boek te schrijven, twijfelt ze. Haar uitgever vraagt haar in de zaak van Trayvon Martin te duiken. Martin was een nietsvermoedende jongen die werd omgebracht alleen omdat hij, als zwarte man, in een witte wijk was waar men vond dat hij niet hoorde te zijn.

Isabel raakt na het luisteren van de politie-tapes in deze zaak gefascineerd: hoe kan het dat latino mannen in een witte wijk een zwarte jongen aanvallen? Is racisme wel zo zwart-wit als mensen denken? Het is het startpunt voor wat de research voor haar bestseller Caste: The Origins of Our Discontents zal worden: een boek dat onder andere pijnlijke verbanden legt tussen de slavernij en het nazisme.

Docu-fictie
In de trailer zien we dat dit een zowel literaire als spirituele reis wordt door de Westerse geschiedenis.


Origin is vanaf 29 februari te zien in een bioscoop bij jou in de buurt.

NieuwsFilm

meest populair