Up in the Air (2009)

Arriving this December

Derde en voorlopig beste film van Jason Reitman, met een geweldige George Clooney in de hoofdrol, is een bewijs dat Hollywood nog steeds fantastische films kan maken.
play

7,6 details

  • 109 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
109 Min Verenigde Staten

De film vertelt het verhaal van een consulent (Clooney) die gespecialiseerd is in 'bedrijfsherstructureringen' (lees: mensen ontslaan). Hij heeft twee doelen in zijn leven: één miljoen mijl verzamelen als 'frequent flyer', en een job versieren bij de mysterieuze managementmaatschappij MythTech.

Alt titel
Mileage, My Life
Regie
Jason Reitman
Cast
George Clooney, Anna Kendrick, Vera Farmiga, J.K. Simmons, Zach Galifianakis, Jason Bateman, Sam Elliott, Danny R. McBride, Melanie Lynskey, Chris Lowell, Steve Eastin, Amy Morton, Marvin Young, Lucas MacFadden, Adrienne Lamping.
Budget
$ 25.000.000
Opbrengst
$ 163.670.000
Release
05.09.2009
Release NL
14.01.2010
Release DVD
18.05.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Jason Reitman | Cast: George Clooney (Ryan Bingham), Vera Farmiga (Alex Goran), Anna Kendrick (Natalie Keener), Jason Bateman (Craig Gregory), e.a | Speelduur: 109 minuten | Jaar: 2009

Waar te beginnen met het beschrijven van de genialiteit van Up in the Air? Bij het griezelig actuele tijdsbeeld dat de film schetst? Bij het scherpe scenario van Jason Reitman? Of toch bij de geweldige George Clooney in de hoofdrol? Het is een vraag die door iedereen anders beantwoord zal worden, maar een ding is zeker: Up in the Air is een van de beste Amerikaanse films in tijden en een bewijs dat uit Hollywood nog steeds fantastische films kunnen komen.

Clooney is Ryan Bingham, een man die voor zijn werk het land doorreist om mensen te ontslaan wier bazen daar zelf te laf voor zijn. Bingham is 322 dagen per jaar onderweg en geniet van zijn baan en zijn zelfgekozen sociale isolement. Hij is charmant, succesvol en hard op weg als zevende man in de geschiedenis tien miljoen airmiles op zijn rekening bij te schrijven. Hij moet zijn levensstijl echter heroverwegen door de introductie van twee vrouwen in zijn leven. Ten eerste Natalie Keener, een jonge, ambitieuze dame die met het plan komt ontslagprocedures te automatiseren en wil bezuinigen op de reiskosten van Bingham en consorten. Daarnaast is er Alex Goran, de vrouwelijke evenknie van Bingham met wie hij een affaire begint en die hem doet inzien dat een relatie niet het einde van de wereld hoeft te betekenen.

videotrailers & clips

alle artikelen (9)

Up in the Air Nieuwsberichten

Laatste reacties

Liptonpome

"...Het feit dat die ene vrouw juist een heel gezin was vond ik juist een minpunt dat bij mij de hele ge......"

Galu

"...De film was wel leuk en een zeer goed scenario, montage en camerawerk. Maar er is nu nog geen enkele......"

MLB

"...Goede film vanwege sterk acteerwerk, maar het is niet echt een komedie. Heeft wel humor, met name in......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Up in the Air

acties