Denis Villeneuve hekelt Hollywood-bobo's die haast willen maken met 'Dune 3'

Denis Villeneuve hekelt Hollywood-bobo's die haast willen maken met 'Dune 3'

Hij haat het als men zich meer richt op de releasedatum dan op artistiek talent...

Zoals elke fan van een grote blockbuster-franchise weet, kan de opwinding van een langverwachte releasedatum die daarna weer wordt wordt uitgesteld met gemengde reacties worden ontvangen.

Zo ontstaat vaak de vrees dat, als de oorspronkelijke releasedatum uiteindelijk niet gehaald wordt, dit erop kan wijzen dat er obstakels zijn met betrekking tot productie achter de schermen zelf of de kwaliteit.

De tijd nemen om het af te ronden
In die zin heeft regisseur Denis Villeneuve begrijpelijk totaal geen haast om een releasedatum voor de derde Dune: Messiah aan te kondigen, in tegenstelling tot de studio die er het liefst vaart mee wil maken.

Villeneuve is echter meer geïnteresseerd in het ontwikkelen van het best mogelijke verhaal dan het kapitaliseren van de publieke belangstelling: "Ik heb zeker het verlangen naar een derde, maar wil het niet overhaasten. Het gevaar in Hollywood is dat ze opgewonden raken en alleen maar aan releasedatums denken in plaats van kwaliteit", aldus Villeneuve'.

Vanaf aanstaande donderdag in de bioscoop
Zowel Dune: Part One (september 2021 in plaats van herfst 2020) als Dune: Part Two (maart 2024 in plaats van herfst 2023) kregen met zo'n situatie te maken en dat heeft beide titels geen windeieren gelegd.NieuwsFilm

meest populair