Steven Seagal schold ooit een legendarisch duo uit om een hele suffe reden

Steven Seagal schold ooit een legendarisch duo uit om een hele suffe reden

'Grumpy Old Man' Jack Lemmon en Walter Matthau oog in oog met een 'Grumpy Young Man'...

Een paar maanden geleden verscheen het boek The Last Action Heroes over de Gouden Eeuw van actiesterren uit de jaren '80 en '90 die (bijna) allemaal met een zeer liefdevolle blik worden belicht.

Er is echter één opmerkelijke uitzondering die helemaal niet goed uit de verf komt; Steven Seagal. Nu is het al langer van collega's bekend dat de acteur lijdt aan enorme zelfoverschatting en verschrikkelijk arrogant is.

Ruzie om een vergaderruimte
Een bizarre passage uit het boek van auteur Nick De Semlyen betreft een gebeurtenis met de Aikido-vechter uit het voorjaar van 1992 waarbij zelfs het legendarische duo Jack Lemmon en Walter Matthau betrokken was.

De twee acteurs deden mee aan een scriptlezing voor hun hitcomedy Grumpy Old Men. Volgens schrijver William Osborne werd dit onderbroken door een luid gebonk op de deur. Seagal kwam binnen gestormd en begon regisseur Donald Petrie uit te kafferen. Toen die probeerde uit te leggen wat er aan de hand was, antwoordde Seagal: "Dat kan me geen f*ck schelen, ik heb deze vergaderruimte gereserveerd".

Tragische dimensie
Zoals Osbourne zegt: "Het was gewoon de klassieke Steven Seagal. Uiteindelijk stampte hij naar buiten en smeet de deur dicht. Hij was veel te veel in zichzelf gaan geloven omdat hij een paar hits had gescoord".


Het 'karma'-gedeelte aan de hele situatie is dat Seagal net Under Siege had afgerond en daarmee eigenlijk zijn meest succesvolle titels al achter zich had liggen. Daarna ging het vrij snel bergafwaarts met diens carrière.

NieuwsFilm

meest populair