Op deze bijzondere plekken werd 'Dune' gefilmd

Op deze bijzondere plekken werd 'Dune' gefilmd

De woestijnscènes werden daadwerkelijk op locatie gefilmd over de hele wereld.

Een van de meest indrukwekkende aspecten uit Dune was de immense landschappen. Het valt te verwachten dat de opvolger ook zulke epische proporties zal bevatten. Om zijn iconische science-fiction wereld tot stand te brengen reisde regisseur Denis Villeneuve naar verschillende locaties over de wereld.

Zoals bij elke grote filmproductie werden de traditionele filmsets van Dune opgenomen in een studio, in dit geval in Boedapest. Maar een groot deel van de film werd daadwerkelijk op locaties in het Midden-Oosten opgenomen.

Uitdagingen op locatie
Zo stonden de woestijnen van Jordanië en de Verenigde Arabische Emiraten beiden model voor de wereld van de zandplaneet Arakis. En hoewel het gevaar van de zandwormen daar ontbrak, waren er wel andere uitdagingen.

Volgens Timothée Chalamet kwam de hitte van de woestijn soms boven 50 graden uit. En ook Jason Mamoa noemde de opnames van Dune een van de uitdagendste uit zijn carrière.

Europa
Maar ook in ons eigen Europa streek de filmcrew neer voor opnames op locaties. Voor de koude landschappen van House Artreides, Caladan, werd er opgenomen in Stradlandet, Noorwegen.


De opnames van Dune: Chapter Two vonden op veel bekende plekken plaats zoals Boedapest, Abu Dhabi en Jordanië. Ook werd er dit keer uitgeweken naar Italië voor enkele opnames.

Jordanië filmlocatie
De Wadi Rum-vallei in Jordanië werd al vaker gebruikt als iconische woestijnlocatie voor grote filmproducties. Zo werd het gebruikt voor Mars in The Martian, Egypte in Transformers: Revenge of the Fallen, de Xenomorph-thuiswereld in Prometheus en de planeet Jedha in Rogue One.NieuwsFilm

meest populair