Waarom werd de rol van Anya Taylor-Joy in 'Dune: Part Two' zo lang geheimgehouden?

Waarom werd de rol van Anya Taylor-Joy in 'Dune: Part Two' zo lang geheimgehouden?

Denis Villeneuve nam het aandeel van Taylor-Joy in het diepste geheim op in Afrika.

Pas nadat Anya Taylor-Joy op de rode loper van Dune: Part Two verscheen, wisten we pas zeker dat ze in de film zat. Maar waarom zo geheimzinnig?

Het gerucht dat Taylor-Joy in de film zit, ging al enkele maanden, maar regisseur Denis Villeneuve wilde dit bewust geheimhouden voor de fans.

Goede reden
Villeneuve zei hier onlangs het volgende over:

"Hollywood is de grootste roddelstad op de planeet, dus ik wilde als experiment testen hoelang we dit geheim konden houden. We hebben de opnames met Anya op de meest geheim mogelijke manier gedaan in Afrika. Het was een cadeautje dat ik wilde bewaren voor de fans."

Toekomst van Dune
En hoewel Taylor-Joy niet veel schermtijd heeft in de film en het in essentie niet meer dan een cameo is, zou haar rol in de overkoepelende mythologie van Dune een hele belangrijke moeten zijn.Villeneuve heeft eerder al laten weten dat hij ook Frank Herberts Dune Messiah wil verfilmen om het verhaal van Paul Atreides af te ronden en daar zou Taylor-Joy een flinke rol in moeten hebben.

Wanneer Messiah?
De topregisseur heeft echter ook laten weten dat hij zijn tijd wil nemen op Dune: Messiah te maken:"Er is absoluut een grote wens om een derde te maken, maar ik wil niks overhaasten. Het gevaar in Hollywood is dat mensen opgewonden raken en alleen nog maar denken aan releasedatums en niet aan kwaliteit."

NieuwsFilm

meest populair