'Dune: Part Two' gaat een waanzinnig openingsweekend tegemoet

'Dune: Part Two' gaat een waanzinnig openingsweekend tegemoet

De recette van diens voorganger wordt met speels gemak overtroffen...

Op basis van de eerste recensies kunnen we al stellen dat Dune: Part Two een zeer geliefd vervolg wordt, maar hij zou ook zomaar eens uit kunnen groeien tot een blockbuster van epische proporties.

De film van Denis Villeneuve gaat over 48 uur in première in de Verenigde Staten en de box-office voorspellingen worden nu uiteraard concreter.

Release op ruim 70 markten
Er wordt een wereldwijde opening verwacht van een waanzinnige $170 miljoen dollar. Dat zijn misschien geen cijfers uit de hoogtijdagen van Marvel Studios, maar toch zeker best indrukwekkend te noemen.

De binnenlandse opbrengsten schommelen nog wat heen en weer tussen de $65-90 miljoen dollar, maar hoe dan ook lijkt het een zekerheidje dat Dune: Part Two de grootste opening van 2024 tot nu toe zal krijgen.

Vanaf morgen in de bioscoop
Hiermee stijgt de sequel ver boven zijn voorganger uit die in 2021 met $41 miljoen dollar van start ging en eindigde op $435 miljoen dollar. Echter was dit tijdens de coronapandemie en met een gelijktijdige uitgave op HBO Max. Dat Dune: Part Two het beter gaat doen, is dus bijna een feit.NieuwsFilm

meest populair