Een van de beste films aller tijden 'The Departed': ken jij al deze feitjes?

Een van de beste films aller tijden 'The Departed': ken jij al deze feitjes?

Jack Nicholson deed bijna niet mee, het veel hogere budget en de onverwachte Oscars.

Martin Scorsese heeft al heel wat pareltjes gemaakt, al zal nodig filmfanaat zeggen dat The Departed wel in zijn top drie toebehoort. Deze blockbuster verscheen in 2006 en is nog steeds enorm geliefd. Ken jij echter alle onderstaande feitjes over de film?

In de ijzersterke thriller zijn de hoofdrollen weggelegd voor o.a. Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson, Mark Wahlberg, Martin Sheen én Vera Farmiga. Bepaalde dingetjes die deze sterren hebben meegemaakt in verband met deze film zijn echter niet bekend bij het grote publiek.

Schurk
Scorsese wilde dolgraag samenwerken met Al Pacino en bood hem de rol aan van de maffiaschurk Frank Costello. Pacino weigerde echter (al dook hij wel later op in Scorsese's The Irishman) waardoor de rol bij Nicholson terecht kwam.

Laatstgenoemde wilde in eerste instantie echter ook weigeren, maar besloot toch Scorsese te ontmoeten. Toen Nicholson erachter kwam dat Costello hem weer eens de kans zou geven om een echte 'bad guy' neer te zetten, bedacht de acteur zich toch en tekende hij alsnog voor de blockbuster.

Ervaringen
DiCaprio vond het geweldig om samen te mogen werken met Nicholson (al bedreigt hij DiCaprio wel met een echt pistool!) en noemt zijn één op één'-scène met de acteur een van zijn beste momenten van zijn carrière. Ray Winstone, die in de film de rol van Costello's trouwe rechterhand Mr. French speelt, zei echter dat hij niet goed kon opschieten met Nicholson.


Behoorlijk wat grote namen werkten dus mee aan de film, waardoor het budget behoorlijk de lucht inging. Ondanks het feit dat dit pareltje 'maar' 90 miljoen dollar heeft gekost, ging meer dan de helft hiervan naar de cast. Scorsese was oorspronkelijk van plan het met een veel lager budget te doen.

Succes
Toch pakte dit allemaal geweldig uit. The Departed won maar liefst 4 Oscars, waaronder zelfs die voor beste film. Scorsese liet weten hierdoor enorm verrast te zijn, aangezien hij dacht dat zijn film veel te gewelddadig was om echt geapprecieerd te worden door de Academy.NieuwsFilm

meest populair