Regisseur 'Dune: Part Two': "huidige televisie verpest het voor bioscoopfilms"

Regisseur 'Dune: Part Two': "huidige televisie verpest het voor bioscoopfilms"

Denis Villeneuve zou het geweldig vinden om een film te maken zonder tekst.

Deze week kunnen we eindelijk gaan genieten van Dune: Part Two. Denis Villeneuve geeft op dit moment de nodige interviews om zijn blockbuster in het zonnetje te zetten, maar tijdens een recent gesprek haalt hij uit naar de huidige televisie.

De regisseur, eveneens bekend van Arrival en Blade Runner 2049, is namelijk van mening dat films ambitieuzer en experimenteler zouden moeten zijn. Ook is hij een voorstaander als een film gedreven wordt door de visuele aspecten. Villeneuve zou zelfs graag een film maken zonder dialoog.

Reactie
Zo zegt Villeneuve: "Als ik heel eerlijk ben moet ik erkennen dat ik een hekel aan dialoog heb. Ik associeer dit met theater en televisie. Ik herinner me films niet vanwege een goede zin, maar dankzij een krachtig beeld".

"Ik ben niet geïnteresseerd in dialoog, maar in beeld en geluid. Dat is in mijn ogen dé kracht van de cinema. Dit is echter niet voor de hand liggend wanneer je vandaag de dag naar films kijkt. Films zijn namelijk gecorrumpeerd door televisie".

Idee
Villeneuve vervolgt: "Wat ik graag zou maken is een film zonder één enkel woord. Mensen zouden de bioscoop verlaten en dan zeggen: 'Wacht even, was er geen dialoog?' Het gebrek zou je echter niet voelen".


De geliefde regisseur is echter wel te spreken over de jeugd van tegenwoordig en hun liefde voor films: "Kijk eens naar 'Oppenheimer'. Dit is een 3 uur durende film voor 18 plussers, want kernfysica is geen makkelijk onderwerp. Het publiek was echter jong".

Dune
Villeneuve eindigt door te zeggen: "Er is nu een trend. De jeugd kijkt graag naar langere films, maar als ze hiervoor betalen willen ze ook iets substantieels zien. Ze verlangen naar betekenisvolle inhoud".



NieuwsFilm

meest populair