Voor 5 Oscars genomineerde film 'American Fiction' staat nu op Prime Video

Voor 5 Oscars genomineerde film 'American Fiction' staat nu op Prime Video

Prime Video breidt zijn aanbod weer uit met een van de best beoordeelde films van 2023.

Prime Video is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de beste streamingdiensten voor kwaliteitsfilms. Zo zie je recente toppers als Saltburn, Past Lives, The Fabelmans en Triangle of Sadness op de streamingdienst. Deze week is weer een nieuwe, voor een Oscar genomineerde, topfilm verschenen: ]American Fiction.

American Fiction is een van de tien films die dit jaar meedingen naar de Oscar voor beste film. Ook hoofdrolspeler Jeffrey Wright (Westworld) is genomineerd voor beste acteur. In totaal heeft de film 5 Oscar-nominaties binnengesleept.

Plot
In American Fiction is Monk een auteur die moe is van uitgevers die profiteren van Zwarte entertainment. Om zijn punt te maken besluit Monk om zelf, onder een pseudoniem, een boek te schrijven dat vol staat met clichés en beledigende stereotypen over de zwarte gemeenschap. Als het boek een grote hit wordt staat Monk ineens midden in de hypocrisie die hij beweert te haten.

American Fiction werd zeer sterk onthaald door critici, op Rotten Tomatoes scoort de film een mooie 94%. Ook filmfans zijn zeer te spreken over de film, IMDB-gebruikers geven de film een 7.6. "Slim, grappig en aangrijpend, de film laat je net zo vaak lachen als hij je laat nadenken", is het oordeel van de critici.

Prime
American Fiction, de debuutfilm van Cord Jefferson, sloeg in Nederland de bioscopen over en staat nu dus direct op Prime Video.



NieuwsFilm

meest populair