De beste fantheorieën die alles veranderen #2: alle Tarantino-films spelen zich in dezelfde wereld af

De beste fantheorieën die alles veranderen #2: alle Tarantino-films spelen zich in dezelfde wereld af

Hopelijk geeft de laatste film van de geliefde regisseur een definitief antwoord op deze vraag.

Op het internet zijn heel wat 'fan theories' te vinden over allerlei films, die het hele verhaal veranderen. Een van de populairste theorieën is dat alle Quentin Tarantino-films zich in dezelfde wereld afspelen. Gewoon een grappig verhaal of zou er toch waarheid achter kunnen schuilen?

Het is iets waar filmfans het al jarenlang over hebben: de films van Tarantino, en dus ook alle verhaallijnen en personages, lijken met elkaar verbonden te zijn. Dit zou betekenen dat al zijn films zich in één en hetzelfde universum afspelen.

Voorbeelden
Een van de opvallendste voorbeelden is John Travolta's Vincent Vega in Pulp Fiction en Michael Madsens Vic Vega in Reservoir Dogs. Zij hebben dezelfde achternaam. Bovendien lijken ze ook op elkaar, waardoor er een theorie de ronde doet dat de twee broers zijn.

Nog een achternaam-feitje: in Inglourious Basterds is Eli Roth te zien als Donnie Donowitz, terwijl er in True Romance een personage genaamd Lee Donowitz rondloopt. Fans beweren dat Donnie de vader is van Lee.

Roken
Daar blijft het niet bij. In de nodige Tarantino-films roken veel personages, maar het gaat hier altijd om hetzelfde fictieve sigarettenmerk, genaamd Red Apple. Het is maar een klein detail, maar eentje die wederom het idee versterkt dat alle films verbonden zijn.


Hoewel Tarantino zelf nooit echt een duidelijk antwoord heeft gegeven of dit wel of niet klopt, heeft hij wel toegegeven dat zijn films zich niet in één, maar twee gedeelde universums afspelen. Het gaat hier om twee alternatieve realiteiten.

Toch hetzelfde?
Sommige films zouden zich afspelen in een alternatieve realiteit, zoals Inglourious Basterds, waarin Adolf Hitler wordt gedood. Toch heeft ook dit weer voor een andere theorie gezorgd: fans beweren dat er Tarantino-films zijn die zich in 'de echte wereld' afspelen, terwijl de andere blockbusters films zijn in deze 'echte wereld'.


Tarantino's tiende en laatste film, The Movie Critic, zou hier wel eens het antwoord op kunnen geven. In Once Upon a Time in Hollywood is de hoofdrol weggelegd voor Leonardo DiCaprio, die in de huid kruipt van de acteur Rick Dalton.

Antwoord
Fans hopen dat in The Movie Critic een filmcritici films van Dalton zou analyseren, maar ook bijvoorbeeld Kill Bill en From Dusk Till Dawn, de films die in de Tarantino-wereld zijn uitgebracht.


Dit zou dan de connectie kunnen leggen, tussen de films die zich in 'de echte wereld' afspelen, en de films die deel uitmaken van deze 'echte wereld'. Hopelijk krijgen we ooit nog antwoord op deze vraag!

NieuwsFilm

meest populair