Waarom 'Dune: Part Two' groter, langer en beter is dan 'Part One': regisseur Denis Villeneuve geeft de reden

Waarom 'Dune: Part Two' groter, langer en beter is dan 'Part One': regisseur Denis Villeneuve geeft de reden

Als je hebt genoten van het eerste deel dan zal je het vervolg fantastisch vinden!

Denis Villeneuve wist hoge ogen te gooien met zijn eerste Dune-film, maar het vervolg, Dune: Part Two, wordt misschien wel nóg beter onthaald. De regisseur laat zich hier nu zelf over uit.

Hoewel er in het eerste deel enkele indrukwekkende gevechten zitten, zit het vervolg hier vol mee. De sequel is in de ogen van de nodige bioscoopgangers dan ook groter, langer en beter. Villeneuve deelt nu zijn mening.

Reactie
Zo zegt de filmmaker: "Dit is gewoon hoe het verhaal verloopt. In de eerste film maken we kennis met Paul, die zelf kennis maakt met Arrakis. Het is rustiger, bijna 'mediterend'. We zien hoe hij met alles en iedereen in contact komt".

"In het tweede deel is hij geen jongen meer maar wordt hij een man. Het is een guerrilla-vechter, die verliefd wordt en wraak wil nemen voor de dood van zijn vader. Dus ja, dit is veel meer een actiefilm dan het eerste deel. We bevinden ons in een keer in een regelrechte 'war zone'."

Logisch
Villeneuve vervolgt: "Het vervolg moest dan ook een stuk 'steviger' zijn. Het boek eindigt met een reusachtig gevecht, dus ik wilde ook een episch einde voor het tweede deel leveren. Het moest allemaal groots en indrukwekkend overkomen, dat kon gewoon niet anders".


De geliefde regisseur gaat veel meer in detail in op alle belangrijke elementen in Dune: Part Two. Wil je hier meer over lezen? Klik dan hier!

NieuwsFilm

meest populair