'The Maze Runner'-hoofdrolspeler kwam tijdens deze scène bijna om het leven

'The Maze Runner'-hoofdrolspeler kwam tijdens deze scène bijna om het leven

Dylan O'Brien viel van een auto af en werd geraakt door een ander voertuig.

Het komt natuurlijk wel vaker voor, dat acteurs ver gaan voor een bepaalde rol in de hoop deze zo overtuigend mogelijk over te kunnen brengen. Soms gaan ze zelfs iets te ver. Dylan O'Brien weet hier alles vanaf.

O'Brien werd wereldberoemd dankzij de Maze Runner-franchise. Ondanks het feit dat hij door deze reeks een bekende naam is geworden in Hollywood, kwam hij tijdens een ongeluk op de set bijna om het leven.

Ongeluk
Tijdens de opnames van het laatste deel, Maze Runner: The Death Cure, moest de acteur tijdens een scène op een rijdende auto staan. Dit ging echter vreselijk fout, toen O'Brien van het voertuig afviel en werd geraakt door een andere auto die achter hen kwam aangereden.

De acteur werd naar het ziekenhuis gesneld, waar werd vastgesteld dat hij een hersenschudding had opgelopen, maar eveneens gebroken botten in zijn gezicht, meerdere diepe sneden en zelfs een mentaal trauma. Vooral het laatstgenoemde zorgde ervoor dat O'Brien niet zeker wist of hij weer zou acteren.

Lastig
De acteur had meerdere maanden nodig om te genezen, maar toen hij uiteindelijk het ziekenhuis mocht verlaten wist hij niet of hij ooit nog een actiefilm zou opnemen. Niet alleen vreesde hij voor zijn gezondheid, ook zat hij lange tijd niet echt lekker in zijn vel.


Zo zei O'Brien al eerder: "Wanneer zou iets gebeurd zie je alles anders. Ik wilde eigenlijk overal van wegrennen en de filmwereld achter mij laten. Ik wilde gewoon op de bank liggen en niks meer doen. Het was lastig".

Carrière
Gelukkig heeft de acteur zich hierover heen weten te zetten. Sindsdien heeft hij hoge ogen weten te gooien in andere actievolle films, zoals o.a. Love and Monsters, American Assassin en The Outfit.


Ook heeft hij maar liefst alweer vier projecten op zijn agenda staan. Goed nieuws voor zijn fans dus, maar het is voornamelijk fantastisch om te horen dat O'Brien weer volledig 'de oude' is.

NieuwsFilm

meest populair