Wat kun je verwachten van 'Dune Messiah' na het zien van 'Dune: Part Two'?

Wat kun je verwachten van 'Dune Messiah' na het zien van 'Dune: Part Two'?

Helaas zullen we wederom meerdere jaren moeten wachten op het laatste deel...

Eerder vandaag kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over Dune: Part Two, waarin regisseur Denis Villeneuve uitlegt waarom het vervolg 'groter en indrukwekkender' moest zijn dan het eerste deel. Wat kunnen we eigenlijk verwachten van het derde deel, Dune Messiah? Opgelet: SPOILERS volgen!

In het eerste deel worden de Artreides bijna allemaal uitgeroeid. Paul en zijn moeder, Lady Jessica, weten echter te ontsnappen en vinden onderdak bij het woestijnvolk, de Fremen. Langzaam maar zeker beginnen ze tot de clan te behoren.

Wraak
De Fremen beginnen Paul te zien als de Messiah waar ze eeuwenlang op hebben gewacht, degene die hen zal bevrijden en van Arrakis een paradijs zal maken. Op het einde van het tweede deel maakt hij korte metten met de Harkonnen en neemt hij de plaats van de Emperor in.

Villeneuve heeft tot nu toe enkel en alleen het eerst boek verfilmd. Dit werd in twee delen opgesplitst. Het tweede boek van Frank Hebert, 'Dune Messiah', is met zijn 72.000 woorden beduidend korter dan de 180.000 woorden van het eerste boek.

Wat te verwachten
Ondanks het feit dat Dune Messiah nog niet officieel is aangekondigd, heeft Villeneuve al laten weten hieraan te werken: "Ik ben aan het script begonnen, maar het is nog niet klaar. Ik wil ook mijn tijd nemen om weer iets moois te kunnen leveren".


Villeneuve vervolgt: "Dune Messiah moet een krachtige film worden. Ik heb altijd als doel gehad een trilogie te maken. Ik kijk ernaar uit om een derde en afsluitende film te maken, die zijn eigen identiteit zal hebben en anders is dan zijn twee voorgangers".

Verhaal
In het boek is de zus van Paul, Alia, al geboren. In de film krijgen we haar alleen te zien in een van Pauls 'visions'. Zij wordt gespeeld door Anya Taylor-Joy en zal ongetwijfeld terugkeren voor het derde deel, dat zich verder in de toekomst afspeelt na de 'holy war' die Paul op het einde van de eerste film lanceert.


Chani keert ook terug. Hoewel zij in de film Paul op het einde verlaat, zal zij, als Villeneuve de boeken volgt, terugkeren. Paul zegt in de film ook "She'll come to understand". In Dune Messiah blijft zij ook trouw aan Pauls zijde, ondanks het feit dat ze niet tevreden is met het feit dat hij meer en meer uitgroeit tot een tiran.

Anders
Toch is het de vraag of Villeneuve deze verhaallijn exact volgt, aangezien de boekpuristen al begrepen hebben dat de regisseur bepaalde belangrijke elementen heeft aangepast. We zullen echter nog een paar jaar moeten wachten op een definitief antwoord.

NieuwsFilm

meest populair