Waarom 'Dune: Part Two' op een belangrijk punt afwijkt van het originele boek

Waarom 'Dune: Part Two' op een belangrijk punt afwijkt van het originele boek

'Dune: Part Two' maakt een aantal aanpassingen op het originele verhaal. Denis Villeneuve verklaart één enorme verandering.

Dune: Part Two verscheen onlangs eindelijk in de bioscoop, en het lijkt nu misschien al dé film van 2024 te zijn. Regisseur Denis Villeneuve heeft het voor elkaar gekregen om het baanbrekende boek van Frank Herbert tot leven te brengen op het witte doek. Hij moest hiervoor wel wat flinke aanpassingen maken aan het originele verhaal.

LET OP! Dit artikel bevat SPOILERS voor Dune: Part Two. Lees dit artikel pas nadat je de film hebt gezien.

Alia
De eerste grote verandering die je te zien krijgt in de film, is dat Lady Jessica (Rebecca Fergusson) nog steeds zwanger is van haar dochter Alia. In het boek bevalt Jessica van Alia en is Alia ook degene die Baron Vladimir Harkonnen vermoordt.

Alia wordt niet geboren in de film, maar Paul (Timothée Chalamet) ziet zijn zus wel in een visioen. Hierin wordt ze gespeeld door Anya Taylor-Joy. Villeneuve heeft al uitgelegd waarom hij dit aspect van het verhaal veranderde voor Dune: Part Two.

Uitleg
Villeneuve besloot om Jessica zwanger te laten zodat ze een belangrijkere rol speelde in het verhaal en om het momentum aan te passen: "Om meer druk op Paul uit te oefenen, besloten we de tijd te comprimeren. We hadden het idee dat we het gevoel van de voortgang van de tijd tijdens Jessica's zwangerschap konden creëren."


"Ik vond dit heel fris en origineel om een personage te hebben dat zwanger is en nog steeds een krachtige vrouw, een centrale figuur in het verhaal. Haar met haar foetus laten praten was een manier om de kracht van the water of life te illustreren, de substantie die je toegang geeft tot de vorige levens van eerdere Reverend Mothers."

Messiah
Dune: Part Two heeft de harten van fans en critici al veroverd, maar het lijkt ook nog eens de wereldwijde box-office te gaan veroveren. Villeneuve's scifi-epos stevent af op een opening van ruim 180 miljoen dollar, een enorme prestatie.


Het is dan ook vrij vanzelfsprekend dat er een derde film gaat komen. Dit wordt een adaptatie van Frank Herberts tweede boek in de Dune-reeks: Dune: Messiah.

NieuwsFilm

meest populair