Door 'Blade Runner 2049' ligt Denis Villeneuve nog wakker in de nacht: "Waarom deed ik het?"

Door 'Blade Runner 2049' ligt Denis Villeneuve nog wakker in de nacht: "Waarom deed ik het?"

Hij heeft hier en daar soms wat onrustige nachten als hij eraan terugdenkt...

Regisseur Denis Villeneuve is momenteel de man van het uur. Zijn nieuwste titel Dune: Part Two wordt overladen met positieve recensies en gaat zo goed als zeker bakken met geld verdienen.

Hoewel het niet het eerste vervolg is van Villeneuve, is het wel het eerste vervolg in een franchise waarbij hij vanaf het begin al de leiding had. Zeven jaar geleden was dat anders en dat wil hij dan ook nooit meer.

Ruim 35 jaar later
Met 'The Hollywood Reporter' sprak de regisseur over zijn gevoelens bij het maken van de sequel Blade Runner 2049 op het origineel van Ridley Scott. Toen hem werd gevraagd of hij die schaduw van de veelgeprezen voorganger kon negeren tijdens het opnemen, antwoordde hij:

"Nee, nooit. Blade Runner is één van mijn favoriete films en absoluut een meesterwerk. Ridley had zijn zegen gegeven en vond het goed, maar ik dacht voortdurend aan zijn versie. Het was onmogelijk om niet te doen".

Slapeloosheid
De Frans-Canadees geeft toe dat dit hem soms nog achtervolgd: "Ik zal niet snel nog eens het universum van iemand anders betreden. Ik word soms 's nachts wakker en denk dan 'Waarom deed ik het?' Het was de moeite waard, maar dat risico om alles te verliezen wil ik niet meer".



NieuwsFilm

meest populair