Een van de beste films aller tijden 'Inception': ken jij al deze feitjes?

Een van de beste films aller tijden 'Inception': ken jij al deze feitjes?

De casting van hoofdspelers, de mening achter Doms naam en de trouwring.

Vorig jaar wist Christopher Nolan weer eens hoge ogen te gooien met Oppenheimer, maar de regisseur is verantwoordelijk voor de nodige andere pareltjes. Denk bijvoorbeeld maar aan The Dark Knight-trilogie en natuurlijk Inception. Ken jij echter alle feitjes over de laatstgenoemde film?

In 2010 kwam Nolan met de weergaloze Inception. Net zoals bijna al zijn films, werd deze blockbuster enorm sterk onthaald. Deze scoort dan ook overal ijzersterke punten en won maar liefst 4 Oscars. Dit is algemeen bekende informatie, maar dat zijn de onderstaande weetjes minder.

Acteurs
Nolan stond erop opnieuw samen te werken met Ken Watanabe. De acteur is in de film te zien als Saito, een van de hoofdrolspelers. De regisseur is altijd al een fan geweest van Watanabe en had hem al weten te strikken voor een korte rol in Batman Begins, maar Nolan vond dat hij meer verdiende en gaf de acteur dus meer te doen.

De geliefde filmmaker wilde echter ook alleen maar Leonardo DiCaprio voor de hoofdrol. Hier zal hij zeker geen spijt van hebben gehad: nadat DiCaprio tekende bracht de acteur meerdere maanden met Nolan door om het script aan te passen, aangezien dit te ingewikkeld was. De regisseur heeft dan ook vaak laten weten dat dankzij DiCaprio's hulp de film een heel stuk begrijpelijker is geworden.

Lastig
Toch vonden sommige mensen Inception nog steeds lastig te begrijpen. In Japan hebben ze hier echter iets op gevonden: wanneer de blockbuster op televisie te zien is, kan je linksboven aan het scherm zien in welk 'droomstadium' de personages zich bevinden, zodat de kijkers het makkelijker kunnen volgen.


Nolan heeft anders wel de nodige informatie 'verstopt' in de namen van de personages. Zo betekent Dom in verschillende Slavische talen 'huis', afkomstig van het Latijnse woord 'Domus'. Dit is ook het doel van Dom Cobb, om terug herenigt te worden met zijn kinderen thuis.

Meer
Als je trouwens de eerste letters pakt van de belangrijke personages (Dom, Robert, Eames, Arthur, Mal en Saito) krijg je het woord 'dreams'. Voeg daar nog eens Peter, Ariadne en Yusuf aan toe, dan krijg je 'dreams pay', iets waar de 'mind thieves' voor gaan.


De grootste vraag is echter, bevindt Dom zich op het einde nou wel of niet in een droom? Als je goed oplet krijg je antwoord op deze vraag dankzij zijn trouwring: in zijn dromen hoopt hij nog met zijn overleden vrouw Mal te zijn, en draagt hij de ring dus nog. In het echte leven heeft hij deze niet meer om, net zoals op het einde van de film.

NieuwsFilm

meest populair