'Gangs of New York' werd bijna verpest door de tenenkrommende slechte prestatie van deze actrice

'Gangs of New York' werd bijna verpest door de tenenkrommende slechte prestatie van deze actrice

Cameron Diaz mag dan wel in menig blockbuster gespeeld hebben, wat ze hier laat zien is niet geweldig...

Het komt natuurlijk wel vaker voor, dat we worden getrakteerd op een geweldige film waarin een slechte acteerprestatie in verstopt zit. In de ogen van de nodige filmfanaten is dit ook het geval met Gangs of New York.

In 2002 bracht de geliefde Martin Scorsese het pareltje Gangs of New York uit, dat sterk werd onthaald. De hoofdrollen waren weggelegd voor topacteurs als Leonardo DiCaprio, Daniel Day-Lewis en Liam Neeson. Cameron Diaz mag dan ook wel een grote naam zijn, haar rol vonden veel cinefielen minder indrukwekkend.

Rol
In de film kruipt Diaz, eveneens bekend van Charlie's Angels en The Holiday, in de huid van Jenny Everdeane. Zij speelt een Ierse immigrante, die verliefd wordt op DiCaprio's Amsterdam Vallon.

Een behoorlijk belangrijke rol, maar wel een die wordt gezien als de zwakke schakel. Diaz ontving veel kritiek op haar acteerwerk. De voornaamste reden hiervoor is dat veel kijkers haar prestatie ongeloofwaardig vinden. Met name in de manier waarop ze een Iers personage uit de 19de eeuw neerzet, schiet ze te kort.

Prestatie
Zo wordt er gezegd dat haar accent niet alleen geforceerd overkomt maar ook vaker lijkt te veranderen, waardoor het moeilijk is volledig op te gaan in haar personage. Bovendien beschouwt men haar acteerwerk als oppervlakkig en overdreven, met weinig diepgang of emotionele nuance.


Gangs of New York wordt dan wel gezien als wederom een sterke film van Scorsese, de acteerprestatie van Diaz had volgens menig kijker beter gemogen. Haar rol lijkt gewoon niet goed te passen in de grimmige, rauwe wereld van het New York van de jaren 1860.

Reddit
Op Reddit zijn er dan ook de nodige reacties te vinden over de rol van Diaz. Zo staat er o.a.: "She wasn't that bad, but her character wasn't really needed" en "Too clean and elegantly postured the 1860's" of nog "Her accent feels comical and forced at times, shame as the rest of the cast and film is top notch".NieuwsFilm

meest populair