De legendarische Christopher Walken verschijnt eindelijk weer op het witte doek in 'Dune Part 2', wat is eigenlijk zijn beste film?

De legendarische Christopher Walken verschijnt eindelijk weer op het witte doek in 'Dune Part 2', wat is eigenlijk zijn beste film?

Christopher Walken is nu te zien in 'Dune Part 2', dat een van zijn beste films is, maar er is een andere film die het nog beter deed.

Christopher Walken is een legendarische acteur geworden die in zijn carrière al in meer dan 100 films heeft gespeeld. Hij heeft al heel wat prijzen gewonnen waaronder een Oscar voor Beste Acteur in een Bijrol in The Deer Hunter en hij werd opnieuw in deze categorie genomineerd voor zijn bijrol in Catch Me If You Can. Dit zijn twee geweldige films waarin Walken heeft gespeeld, maar er is nog een andere film die nog beter was.

Die film is Annie Hall uit 1977. Het is geregisseerd door Woody Allen, die ook de hoofdrol van Alvy Singer speelt naast Diane Keaton, die de rol van Annie Hall speelt en die eerder een relatie had met Allen. De film kan gedeeltelijk worden beschouwd als een autobiografische verfilming van hun relatie. Allen heeft wel altijd ontkend dat hun relatie model stond voor de film.

Annie Hall
De naam van de film en het titelpersonage verwijst onder andere naar Hall, wat de geboortenaam van Diane Keaton is en Annie, dat haar koosnaampje is. Ook zijn er veel overeenkomsten tussen Allen en zijn personage Alvy.

Walken speelt in Annie Hall de rol van Duane Hall, de mogelijk psychotische broer van Annie. Hij was toen een beginnende acteur en nog niet de grote legende die we nu kennen. Het is een bijrol die hij heeft in deze film en zijn verschijning is misschien kort, maar hij was zo goed in de film en zo memorabel, dat filmstudio's hem begonnen te casten in bijna alles wat mogelijk was.

Wlaken
Annie Hall was toen genomineerd voor heel wat Oscars en won er vier waaronder die voor Beste Film en Beste Regisseur. Het won ook vier BAFTA Awards en een Golden Globe. Een grappig detail is wel dat er, ondanks dat het zo'n belangrijke en grote film was voor Walken, een fout in zijn naam is bij de eindcredits. Zo staat er "Christopher Wlaken" te lezen in plaats van Walken.


Annie Hall was het begin van een mooie carrière voor Walken. Hij heeft sindsdien in heel wat grote films gespeeld, zoals The Deer Hunter uit 1978 en Catch Me If You Can uit 2002. Maar geen enkele film doet het voorlopig beter dan Annie Hall, dat gezien wordt als een van de beste films ooit gemaakt.

Dune Part 2
Als je Walken nu in de bioscoop wil zien, dan kan dat in Dune Part 2, die onlangs uitkwam. In deze film speelt hij de rol van Shaddam IV, de Keizer van het Bekende Universum en het hoofd van Huis Corrino. Het is nog eens een prachtige film die hij op zijn palmares heeft staan.


Je kan Walken zien in Dune Part 2, die nu in de bioscoop te zien is en je kan Walken ook zien in zijn beste film tot nu toe, Annie Hall, die te vinden is op Prime Video.

NieuwsFilm

meest populair