Topactrice Olivia Colman terug op het grote doek in dit komische mysterie

Topactrice Olivia Colman terug op het grote doek in dit komische mysterie

Wanneer mensen in Littlehampton, waaronder de conservatieve lokale Edith, brieven vol hilarische godslastering beginnen te ontvangen, wordt de luidruchtige Ierse migrant Rose beschuldigd van de misdaad.

Olivia Colman is sinds haar Oscar-overwinning in 2019 voor The Favourite niet meer weg te denken uit Hollywood, maar toch blijft ze nog altijd sterk betrokken bij het film- en televisielandschap van haar eigen Groot-Brittannië.

Zo speelt ze de heerlijke hoofdrol in Thea Sharrocks Wicked Little Letters, een typisch Engels komedie vol mysterie.

Synopsis
'Dear Edith, you foxy ass old whore..' Het Britse badplaatsje Littlehampton wordt opgeschrikt door mysterieuze, obscene handgeschreven brieven die in steeds grotere getale en bij steeds meer dorpsbewoners op de mat vallen. De verdenkingen gaan gelijk richting de vrijgevochten en enigszins grofgebekte Rose die hierdoor de voogdij over haar dochtertje dreigt kwijt te raken.

Dan sluit een aantal vrouwen uit het dorp de handen ineen om de waarheid boven tafel te krijgen. Wicked Little Letters is een even hilarisch als eerlijk verslag over vrouwen die veroordeeld worden vanwege afwijkend gedrag, maar blijven vechten voor gerechtigheid in het rechtssysteem dat hen volledig uitsluit.

Gewaagd
In de trailer zien we dat dit een 'heerlijk vulgaire' en messcherpe zwarte komedie vol grappen en grollen gaat worden.


Wicked Little Letters is vanaf 7 maart te zien in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair