Wicked Little Letters
Gek en grappig waargebeurd verhaal neemt een loopje met de feiten om een punt te maken.
play

6,5 details

  • 100 Min
  • Komedie
  • Misdaad
  • Drama
  • Verenigd Koninkrijk
  • Frankrijk
100 Min Verenigd Koninkrijk

Dear Edith, you foxy ass old whore … Het Britse badplaatsje Littlehampton wordt opgeschrikt door mysterieuze, obscene handgeschreven brieven die in steeds grotere getale en bij steeds meer dorpsbewoners op de mat vallen. De verdenkingen gaan gelijk richting de vrijgevochten en enigszins grofgebekte Rose die hierdoor de voogdij over haar dochtertje dreigt kwijt te raken. Dan sluit een aantal vrouwen uit het dorp de handen ineen om de waarheid boven tafel te krijgen. Wicked Little Letters is een even hilarisch als eerlijk verslag over vrouwen die veroordeeld worden vanwege afwijkend gedrag, maar blijven vechten voor gerechtigheid in het rechtssysteem dat hen volledig uitsluit.

Regie
Thea Sharrock
Cast
Olivia Colman, Joanna Scanlan, Gemma Jones, Eileen Atkins, Timothy Spall, Paul Chahidi, Susie Fairfax, Malachi Kirby, Grant Crookes, Jessie Buckley, Lolly Adefope, Anjana Vasan, Richard Goulding, Frances Barry, Robyn Elwell, Neil Fox-Roberts, Nikita Elle Jakobsen, Ryan Mann, Hugh Skinner, Alisha Weir, Jason Watkins, Tim Key, Amy Lee Ronaldson.
Release
23.02.2024
Release NL
07.03.2024
Release DVD
21.06.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Thea Sharrock | Scenario: Jonny Sweet | Cast: Olivia Colman (Edith Swan), Jessie Buckley (Rose Gooding), Arjana Vasan (Officer Moss), Timothy Spall (Edward Swan), Malachi Kirby (Bill), Joanna Scanlan (Ann), e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2023

Ooit waren de vrome Edith en de losbandige Rose bevriende buren, maar hun verschillen bleken te groot. Sinds ze niet meer op goede voet naast elkaar kunnen wonen ontvangt Edith brieven met extreem schunnig taalgebruik. Wanneer ze uiteindelijk besluit de politie in te schakelen stoppen die niet al te veel moeite in hun onderzoek en besluiten dat Rose de dader is. Maar zij beweert onschuldig te zijn, en agent Moss is de enige die haar gelooft. Maar ja, ze is een vrouwelijke agent in 1920 en niemand heeft oren naar haar bevindingen.

Voordat de film van start gaat deelt de film een komische mededeling: 'dit is waargebeurder dan je zou denken'. Veel beter dan het gebruikelijke 'gebaseerd op een waargebeurd verhaal' wat veel meer insinueert dat alles wat je ziet echt gebeurd is in plaats van dat het merendeel is gedramatiseerd. En ja, het is ook waar. Na de Eerste Wereldoorlog was er in een klein Engels kuststadje oproer over brieven met heftige inhoud (waar we nu om kunnen lachen).

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Wicked Little Letters Nieuwsberichten