Dankzij 'Dune: Awaking' kunnen we al veel eerder terugkeren naar Arrakis dan gedacht

Dankzij 'Dune: Awaking' kunnen we al veel eerder terugkeren naar Arrakis dan gedacht

De trailer van het videospel ziet er erg mooi uit, maar we moeten nog niet te vroeg juichen.

Op dit moment heeft iedereen het over Dune: Part Two. De film is een gigantische hit, waardoor Dune Messiah nu al een zekerheid is. Toch zullen we nog een hele lange tijd moeten wachten voordat we terug kunnen keren naar Arrakis, of valt dit toch wel mee?

Denis Villeneuve heeft met Dune Part Two weer eens een topfilm geleverd. De geliefde regisseur heeft al eerder laten weten een trilogie te willen maken, maar we zullen wel nog enkele jaren moeten wachten op het afsluitende deel. Toch is er ook iets anders waar de grote Dune-fans naar uit kunnen kijken.

Videospel
De wereld die Frank Herbert heeft bedacht en opgebouwd is gigantisch groot en leent zich goed om er een 'open world'-videospel van te maken. Dat is precies wat we kunnen verwachten van 'Dune Awakening', waar de speler in de huid kruipt van Paul Atreides.

We nemen de plaats in van Timothée Chalamet en bevinden ons op de woestijnplaneet. Hier moet de speler zien te overleven, door een te worden met Arrakis. In het begin moet je enkel en alleen zien te overleven, maar naarmate Paul meer macht vergaart, verandert zijn objectief en doel.

Trailer
De eerste officiële trailer ziet er zeer goed uit. Zo zien we meerdere iconische voertuigen van de Dune-wereld maar ook de gigantische zandwormen. Bekijk de beelden hieronder.


Ondanks het feit dat dit er allemaal goed uitziet, is het wel te merken aan de reacties dat sommige gamers nogal sceptisch zijn, aangezien trailers er vaak beter uitzien dan het spel zelf. Tijd zal het zeggen, maar het is in ieder geval wel iets om in de gaten te houden voor de echte Dune-fans.

NieuwsFilm

meest populair