Er zijn weinig films met een laatste shot zo briljant als die van 'The Texas Chainsaw Massacre'

Er zijn weinig films met een laatste shot zo briljant als die van 'The Texas Chainsaw Massacre'

De originele 'The Texas Chainsaw Massacre' uit 1974 eindigt met een geweldig laatste shot.

Het laatste shot in een film kan de film nog beter maken of breken. Bij The Texas Chainsaw Massacre uit 1974 is het laatste shot briljant gemaakt. Het kon niet anders dan dat de film een klassieker zou worden, die een hele franchise heeft gestart. Ook de antagonist uit de film, Leatherface, is een van de bekendste personages geworden. Let op: SPOILERS!

The Texas Chainsaw Massacre is geregisseerd door Tobe Hooper. Gunnar Hansen speelt de rol van Leatherface, die geïnspireerd is door moordenaar Ed Gein. Gein droeg, net zoals de moordenaar in de film, huid van mensen. Marilyn Burns, Allen Danziger, Paul A. Partain, Edwin Neal en Jim Siedow spelen ook mee in de film.

Verhaal
The Texas Chainsaw Massacre speelt zich af op 18 augustus 1973 en volgt een groep vrienden die bestaat uit onder andere Sally Hardesty (Burns). Ze hoorde dat een groep vandalen iets met het graf van haar grootvader heeft gedaan en gaat dus samen met haar vriend Jerry (Danziger), broer Franklin (Partain) en vrienden Pam (Teri McMinn) en Kirk (William Vail) op stap om te ontdekken wie dit gedaan heeft.

Wanneer de vrienden autopech krijgen, moeten ze aanbellen bij een oud en eng huis. Al snel worden ze slachtoffer van een angstaanjagende man met een kettingzaag, genaamd Leatherface, en zijn groep kannibalen. Ook de lifter, die de groep onderweg even had meegenomen, lijkt er iets mee te maken te hebben.

Einde
Aan het einde van de film heeft niemand van de groep Leatherface overleefd behalve Sally. Ze kan weglopen uit het huis, maar wordt achtervolgd door Leatherface en zijn broer, die de eerdere lifter was. Een naderende vrachtwagen rijdt per ongeluk over de lifter, waardoor hij omkomt. De vrachtwagenchauffeur valt Leatherface aan met een grote moersleutel, verwondt hem en ontsnapt te voet.


Sally, bedekt met bloed, houdt een voorbijrijdende pick-up truck aan en klimt in de laadbak en ontsnapt zo net aan Leatherface. Terwijl de pick-up wegrijdt, barst Sally in lachen uit omdat het een wonder is dat ze het overleefd heeft. Leatherface daarentegen is woest en uit zijn frustratie op de enige manier die hij kent: dansen. Met zijn silhouet tegen de zonsopgang draait hij rond in waanzin, waarbij het gewicht van zijn wapen zijn ontspoorde pirouettes leidt. Wat een betere manier om het bloedbad te beëindigen. Geen rijm of reden: alleen een kettingzaag.

Kijken?
Het is een prachtige laatste shot, die de film nog beter maakt. Het is dan ook logisch dat de film nu gezien wordt als een van de beste en meest invloedrijke horrorfilms. Het leidde tot een franchise die het verhaal van Leatherface en zijn familie voortzette door middel van vervolgfilms, prequels, een remake, stripboeken en videospellen.


The Texas Chainsaw Massacre is jammer genoeg niet te vinden op de verschillende streamingdiensten, dus als je de film echt wil zien, zal je de dvd of blu-ray ervan moeten kopen.

NieuwsFilm

meest populair