Oscar-waanzin: onbegrijpelijk dat deze top actrice nog nooit een Oscar heeft gewonnen

Oscar-waanzin: onbegrijpelijk dat deze top actrice nog nooit een Oscar heeft gewonnen

Glenn Close werd maar liefst 8 keer genomineerd, maar winnen deed ze nooit.

De laatste tijd komen er wel vaker artikelen langs over films die het zeker hadden verdiend een Oscar te winnen. Er zijn echter ook meer dan genoeg filmtalenten die zeker al een van de felbegeerde gouden beeldjes mee naar huis hadden mogen nemen.

Glenn Close hoort ook zeker in die categorie thuis. De actrice gaat al decennialang mee en wordt gezien als een van de beste actrices in Hollywood, maar ondanks het feit dat ze al behoorlijk vaak werd genomineerd voor een Oscar, ging ze elke keer weer met lege handen naar huis.

Carrière
Close werd meer dan 40 jaar geleden voor het eerst voor een Oscar genomineerd, namelijk voor haar glansrol in The World According to Garp in 1983. Vervolgens had ze de rollen voor het oprapen.

Zo volgden andere sterk onthaalde films, zoals Fatal Attraction, waarin ze te zien is als de angstaanjagende Alex Forrest. Ook in Dangerous Liaisons wist de actrice hoge ogen te gooien als de manipulatieve Marquise de Merteuil. Voor beide films werd Close eveneens genomineerd.

Nominaties
Daar blijft het niet bij. Ook werd ze erkend door de Academy voor haar acteerwerk in The Big Chill, The Natural, Albert Nobbs, The Wife en de recente Hillbilly Elegy. Close werd maar liefst 8 keer genomineerd, maar ze heeft nooit een van de felbegeerde gouden beeldjes in ontvangst mogen nemen.


Dit betekent echter niet dat haar prijzenkast leeg is. Zo won ze wel andere prestigieuze filmprijzen, zoals Golden Globes, Emmy's en zelfs een Tony Award voor haar rol in de musical Sunset Boulevard.

Ooit nog?
Toch had Close eigenlijk al veel eerder een Oscar moeten krijgen. Hopelijk komt het er op een dag nog van, maar zo te zien heeft ze de moed nog niet opgegeven. De 76-jarige actrice heeft maar liefst alweer getekend voor 6 nieuwe filmprojecten.

NieuwsFilm

meest populair