'Dune 2'-ster Austin Butler liet zich inspireren door 'The Dark Knight'

'Dune 2'-ster Austin Butler liet zich inspireren door 'The Dark Knight'

Deze twee acteurs uit de superheldenklassieker waren zijn grote voorbeelden.

Dune: Part Two heeft een grote cast van personages, waaronder terugkerende gezichten zoals Timothée Chalamet en Zendaya. Maar er zitten ook een paar nieuwe acteurs in, en Austin Butler is daar één van.

Butler speelt Feyd-Rautha Harkonnen in de film, het neefje van de slechte baron Harkonnen gespeeld door Stellan Skarsgård. Feyd-Rautha is een psychopatische moordenaar, wat natuurlijk niet voor de hand ligt om te spelen.

The Dark Knight
Maar volgens Butler zelf had hij twee goede inspiratiebronnen. In een interview met NME onthult hij dat hij specifiek naar twee acteurs uit The Dark Knight keek: Gary Oldman en Heath Ledger.

"Ik ben altijd geïnspireerd geweest door de vele rollen van Gary Oldman. Léon: The Professional, of True Romance, of The Fifth Element," aldus Butler. "En [Heath Ledger], het gevoel voor spel dat hij had. (...) Het gaat niet om de specifieke dingen, maar om meer algemene inspiratie."

Dune: Part Two
Butler is nu te zien in Dune: Part Two, dat anderhalve week geleden in de bioscoop verscheen. De film lijkt een hit te worden, met laaiend enthousiaste reviews van zowel critici als kijkers. Bekijk hieronder nog eens de trailer.



NieuwsFilm

meest populair